Uncategorized

Groep van Bergen stelt vragen over natuurvernietiging ecolint

Veluweland.nl logo zaterdag 21 augustus 2010 17:54
ELBURG – De statenfractie Groep van Bergen heeft vragen gesteld naar aanleiding van de natuurvernietiging ecolint in Elburg. In de statencommissie Landelijk Gebied en Water (LGW) hebben de statenfracties onlangs gediscussieerd over het ecolint in Elburg en de daarin aanwezige recreatieve voorzieningen. De meerderheid vond dat de landjes er kunnen blijven zoals ze er nu bijliggen. Onlangs werd echter bekend dat de Dienst Landelijk Gebied (DLG) bomen en struiken heeft gerooid bij xc3xa9xc3xa9n van de haventjes, en deze onbruikbaar heeft gemaakt.

Groep van Bergen wil weten van het college van gedeputeerde staten of deze op de hoogte is van deze activiteiten van de Dienst Landelijk Gebied (DLG) en of er van tevoren overleg over is geweest. DLG geeft in een artikel op de website van Veluweland.nl te kennen dat het de bedoeling is dat alle recreatieve voorzieningen uit het gebied worden gehaald. Volgens Groep van Bergen is dit in strijd met het bestemmingsplan van de gemeente Elburg en het standpunt van de meerderheid van de commissie LGW.

,, Hoe verhoudt zich het optreden van DLG tot de flora- en faunawet en is het niet vreemd dat DLG onder het motto van versterking van natuurwaarden natuur vernietigt'', wil de fractievoorzitter Toine van Bergen weten. 

http://www.veluweland.nl/page/Lokaal/Regionaal-Detail/Groep-van-Bergen-stelt-vragen-over.580088.news

Ecolint vernieling

Lees hieronder de tekst van de schriftelijke vragen

Download GvB Schriftelijke vragen over natuurvernietiging bij het ecolint in Elburg

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s