Uncategorized

Klacht bij Hirsch Ballin tegen ,,lakse aanpak aangifte'' slibstort Mobagat

Ede Stad logo
http://www.edestad.nl/page/Lokaal/Regionaal-Detail/Klacht-bij-Hirsch-Ballin-tegen-lakse.579689.news

LUNTEREN – Gelders provinciaal Statenlid Toine van Bergen heeft vrijdag een officixc3xable klacht ingediend bij minister Hirsch Ballin van Justitie over de ,,lakse'' afhandeling van een aangifte tegen stort van zwaar vervuild slib in het Mobagat bij Lunteren.

Eind 2009 deed hij, samen met meer dan 100 omwonenden, aangifte bij Justitie in Arnhem tegen de Grondbank Midden Gelderland (GMG) en het Waterschap Vallei en Eem. Al snel werd bericht ontvangen dat de aangifte zou worden afgehandeld bij het Functioneel Parket in Zwolle. Toen nader bericht uitbleef, belde Van Bergen in maart 2010 naar Zwolle, waarop bleek dat de aangifte was zoekgeraakt.

Nadat de aangifte (nogmaals) was ingediend, volgde het bericht dat verdere afhandeling volgens hem nog geruime tijd kon duren. De stort van het slib gaat intussen al maandenlang gewoon door. De plas ligt in de uiterste noordwesthoek van de gemeente Ede, tegen de grens van Barneveld.

Van Bergen eist dat Justitie met spoed optreedt: ,,De kwestie zorgt voor veel maatschappelijke onrust. Door alles maar op zijn beloop te laten wordt het vertrouwen in de rechtsstaat ernstig aangetast", aldus de politicus.

Dpsactiemobagat20091031_005_2

Lees ook dit persbericht en de brief aan Hirsch Ballin

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s