Uncategorized

Jordania nu in bezit miljoenenclaim op provincie

Jordania Vitesse rechts op foto

Twee gelukkige mensen. De vorige Vitesse – voorzitter Schouten ( links) heeft zijn Vitesse- aandelen met winst kunnen doorverkopen aan de nieruwe "weldoener" Jordania. Maar die laatste is zelf ook niet dom. Hij heeft 5 miljoen euro gexc3xafnvesteerd, en krijgt daar onder andere eeen claim op de provincie Gelderland voor terug van tenminste 30 miljoen euro…Foto: website De Gelderlander

De Gelderlander logo 
http://www.gelderlander.nl/voorpagina/arnhem/7148108/Jordania-nu-in-bezit-miljoenenclaim-op-provincie.ece

ARNHEM – De Georgische zakenman Merab Jordania is met de aankoop van Vitesse ook schuldeiser geworden van de provincie Gelderland. Vitesse en de Vrienden van Vitesse hebben recht op schadevergoeding na een gewonnen rechtszaak over huurverlaging voor GelreDome uit 2001. Beide partijen zijn bezig de schade te taxeren en denken aan een bedrag van 30 tot 35 miljoen euro.

Vitesse en de Vrienden (een groep gefortuneerde Gelderse zakenlui) moeten dat geld nog verdelen.

Jordania is in het akkoord met scheidend Vitesse-voorzitter Maasbert Schouten overeengekomen dat hij de vordering van de BV Vitesse in handen krijgt. Deze vordering deelt hij met de Vrienden van Vitesse.

Het Provinciale-Statenlid Toine van Bergen vindt ondertussen dat de provincie juist geld van Vitesse moet eisen. De provincie heeft een achtergestelde lening van 11,3 miljoen euro in stadion GelreDome zitten. Volgens Van Bergen kan dat Vitesse na de overname door de rijke Georgixc3xabr meer huur kan betalen, zodat Gelredome een achtergestelde lening van 11,3 miljoen euro kan terugbetalen aan de provincie. Van dat geld zouden dan provinciale bezuinigingen teruggedraaid kunnen worden. Maar een woordvoerder van de provincie Gelderland zegt dat met GelreDome is afgesproken dat de afbetaling van de lening in 2011 begint en tien jaar mag duren.

Jordania heeft geen interesse getoond om GelreDome te kopen. Toch wordt er door bronnen rondom de club rekening mee gehouden dat hij het stadion alsnog in zijn bezit wil krijgen. Als het stadion in handen komt van een voetbalclub of een daaraan gelieerde rechtspersoon, moet een boete van 11,3 miljoen euro betaald worden aan de provincie. Zo wil Gelderland waarborgen dat het stadion een multifunctioneel karakter houdt en niet alleen voor voetbal gebruikt wordt.

Lees ook: Vitessebaas schuldeiser Gelderland ( Het Parool)

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s