Uncategorized

"Gelderland moet lening van 11,3 miljoen euro terugeisen van Gelredome"

Groepvanbergenlogo

 

 

 

 

 

Statenfractie Groep van Bergen/DPS

Persbericht

De provincie Gelderland moet het geld van een ruim acht jaar geleden verstrekte achtergestelde lening aan stadion Gelredome met spoed terugeisen. Dat vindt de Statenfractie Groep van Bergen/ Democratische Partij voor Solidariteit, nu vandaag bekend is geworden dat voetbalclub Vitesse een enorme kapitaalinjectie krijgt van haar nieuwe Georgische eigenaar.

In het begin van dit decennium leende de provincie Gelderland ruim 11,3 miljoen euro aan stadion Gelredome, dat in grote financixc3xable problemen was gekomen. Statenlid van Bergen vindt dat Vitesse nu in staat moet zijn om meer huur te betalen aan het stadion, zodat Gelredome de lening kan aflossen. Daardoor kan het eerder geleende geld weer ten goede kan komen aan de Gelderse burgers.

Van Bergen wijst op de commotie die onlangs ontstond over bezuinigingen van de provincie op sociaal beleid: : " Met deze 11,3 miljoen euro kunnen een deel van die bezuinigingen worden teruggedraaid".

Als tegenprestatie voor de achtergestelde lening had de provincie toendertijd bedongen dat zij gebruik mag maken van business seats in het stadion om relaties te ontvangen. Het Statenlid vindt dat nu het moment gekomen is voor de provincie Gelderland om, in combinatie met het aflossen van de lening, afstand te doen van deze "Gelreloge".

Van Bergen zal zijn voorstel om alle provinciale banden met het Gelredome te verbreken binnenkort in een brief kenbaar maken aan Gedeputeerde- en Provinciale Staten.

Vitesse-NAC04

Lees dit artikel op de website van Veluweland.nl

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s