Uncategorized

Haagse regering: gevaar voor de volksgezondheid

Henk Miedema

Door Henk Miedema, lid steunfractie Groep van Bergen Gelderland/ Democratische Partij voor Solidariteit (DPS)

 

Minister Klink blijkt het grootste gevaar voor de volksgezondheid te zijn.
Het kabinetsbeleid van demissionaire ministers blijkt, evenals het toen nog missionaire kabinet van CU , CDA en PvdA, grote schade  aan te richten aan de Nederlandse  volksgezondheid.
  
Onlangs verschenen  de berichten over het onterecht  massaal aankopen van het Varkensgriepvaccin, ook wel Mexicaanse  griep genoemd.
Maar de oorzaak ligt niet in Mexicanen, maar in de  grootschalige bioindustrie.
In elk geval heeft minister Klink goed gedacht aan de fabrikanten van dit vrij nutteloze vaccin. Met uitzondering van echt kwetsbare  groepen is het van geen nut enkel gebleken.
 
Waar hij minder goed aan denkt is het belang van patixc3xabnten.
 
Te pas  en te onpas haalde de minister medicamenten uit het basispakket, waar aantoonbaar patixc3xabnten door zijn achteruitgegaan. Helaas doet hij dat nog steeds,deze minister,die in feite MBA boekhouden toepast, maar geen kaas heeft gegeten van zorg voor mensen.
Door de eigen bijdrage- plannen zal de praktijk kunnen zijn, dat mensen nog later de arts bezoeken, om kosten te vermijden. Echter de kosten zullen alleen  nog hoger uitpakken dan wanneer men bijtijds een arts raadpleegt.
 
Door ogenschijnlijk onbelangrijke medicamenten  uit het basispakket te halen heeft de minister bij patixc3xabnten een toename van ziekte bevorderd. kortom, in feite martelt het ministerie soms mensen, door dat men patixc3xabnten onnodig laat  pijnlijden.
 
Tel daarbij op dat landbouwministers tegen bijvoorbeeld Q- koorts niets doen, en nog steeds de bioindustrie bevorderen. Overal  in Nederland wordt foute landbouw ontwikkeld, omdat men megastallen  voorstaat, in de vorm van Varkensflats, en pluimvee op stellingen.

Dan kan je gerust stellen dat er onverantwoorde risico's worden genomen,die de  volksgezondheid schade toe kan brengen. Want juist hier ontwikkelen zich de  mensonvriendelijke virussen.
 
 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s