Uncategorized

Statenlid Toine van Bergen lijsttrekker DPS

Groepvanbergenlogo

 

 

 

 

 

Tiel, 7 juli 2010

 

De algemene ledenvergadering van de Democratische Partij voor Solidariteit (DPS) heeft met algemene stemmen het Gelderse Statenlid Toine van Bergen aangewezen als lijsttrekker voor de provinciale Statenverkiezingen van 3 maart 2011.

 

Van Bergen is blij met de unanieme steun, en vindt het zelf zeker van belang dat zijn partij na de verkiezingen het provinciehuis op scherp blijft zetten: " het is aan de kiezer om het mogelijk te maken dat wij ons werk voortzetten. Maar naar onze mening blijft een rol van DPS als 'luis in de pels' hard nodig". 

 

Van Bergen heeft de afgelopen jaren een groot aantal zaken op de politieke agenda gezet, zoals de slibstort in zandwinputten, misstanden bij de politie Gelderland Midden, wachtgelden van Statenleden, en het declaratiegedrag van gedeputeerden.

 

Onlangs nog diende hij een motie van afkeuring in tegen het a- sociale bezuinigingsbeleid van de provincie Gelderland. Hoewel de bezuinigingen iets werden verzacht had geen enkele andere fractie het lef om het provinciebestuur op te roepen om op te stappen.

 

Van Bergen is ook het enige statenlid die vindt dat de gedeputeerden Peters en Esmeijer moeten vertrekken, nu ze de provincie een schade van tientallen miljoenen euro's hebben bezorgd in de kwestie " Vrienden van Vitesse".

 

De DPS- lijsttrekker: " door dit soort kwesties is de afstand tussen politiek en burger in Gelderland gigantisch aan het toenemen. Geen wonder dat veel mensen neigen om op de PVV van Wilders te gaan stemmen. Wij willen voor die teleurgestelde Gelderlanders een constructief alternatief bieden".

Advertenties
Standaard

Een gedachte over “Statenlid Toine van Bergen lijsttrekker DPS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s