Uncategorized

Vitesse: Rob Berends slaat de spijker op zijn kop

Vitesse
( Door Stefan Koster)

Rob Berends slaat de spijker op zijn kop in zijn analyse van de Vitesse- zaak in De Gelderlander van 3 juli: de provinciebestuurders vinden eigenlijk dat de Hoge Raad het bij het verkeerde eind heeft. Zij zelf hebben niet gefaald, de rechter zit fout.

Ook in Provinciale Staten (PS) is het oordeel van de Hoge Raad bekritiseerd. Het besef ontbreekt dat het bestuurders niet past kritiek op rechterlijke uitspraken te geven. Het is, zoals kritiek op het weer, zinloos en bovendien schadelijk voor het overheidsgezag.

Dat Gedeputeerde Staten (GS) geen consequenties trekken uit dit bestuurlijk debacle – twee leden uit 2001 zitten nog steeds in het college- is onbegrijpelijk, net zoals het onbegrijpelijk is dat PS dat accepteren. Als deze miljoenenkwestie geen reden is op te stappen, wat dan wel?

De provincie is al langer onderwerp van kritiek; er is te veel geld en te weinig taken, dus is de verleiding groot zich te bemoeien met zaken waarvoor de provincie niet bedoeld is. Een en ander wordt goed verwoord in de analyse Het opgeblazen bestuur van de politicologe Klaartje Peters. Inmiddels moet oook de provincie bezuinigen en wordt ze gedwongen zich tot haar kerntaken te beperken. Profvoetbal valt daar niet onder.

Lees ook: Vitesse- motie tegen gedeputeerden verworpen

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s