Uncategorized

Bouw parkeergarage begint volgens bewoners zonder vergunning

De Gelderlander logo

De Gelderlander 26-06-2010

Bewoners van de Van Schaeck Mathonsingel in Nijmegen vrezen dat de bouw van de ondergrondse parkeergarage maandag van start gaat zonder de vereiste vergunning. Volgens provinciaal statenlid Toine van Bergen, die enkele bewoners van de singel bijstaat in hun strijd tegen de parkeergarage, zijn Liander en bouwonderneming BAM van plan maandag te beginnen met het leggen van kabels en leidingen.

Bovendien hebben volgens Van Bergen, van de Democratische Partij voor Solidariteit, enkele bewoners een brief gekregen waarin BAM meldt dat het bouwbedrijf onder hun woningen ankers gaat slaan voor de parkeergarage. De ankers moeten voorkomen dat de woningen inzakken.

Daarvoor zou het nodig zijn om vanaf de Van Schaeck Mathonsingel een gat tot 12 meter diep te graven om onder de huizen te komen. Van Bergen: xe2x80x9cDe bouwvergunning voor de parkeergarage is nog niet afgegeven en die woningen horen ook nog eens bij een ander bestemmingsplan. Dus dat kan al helemaal niet volgens mijxe2x80x9d.
  

Het statenlid vertelt dat de tegenstanders van de parkeergarage maandag in een brief opheldering gaan vragen van de gemeente Nijmegen. Volgens een woordvoerder van de gemeente Nijmegen starten BAM en Liander aankomende maandag alleen met voorbereidende werkzaamheden, waar geen bouwvergunning voor nodig is.

De voorlichter: xe2x80x9cIk heb net met de projectleider gesproken. Ze gaan alleen kabels en leidingen leggenxe2x80x9d. Over het plaatsen van ankers onder woningen aan de singel is volgens de woordvoerder niets beken bij de projectleider.

Over vijf weken doet de rechter uitspraak in een rechtszaak die bewoners aangespannen hebben tegen de kap van 88 bomen, die voor de parkeergarage moeten wijken.

Schaeck Mathonsingel

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s