Uncategorized

Commissie Havermans brengt rapport uit over misstanden bij politie Gelderland Midden

OmroepGelderland 

Het onderzoek van de commissie Havermans naar misstanden bij het politiekorps Gelderland-Midden komt na maanden vertraging binnen enkele dagen naar buiten. Het korps wordt al jaren geplaagd door geruchten over machtsmisbruik, intimidatie en corruptie. Met vijf eerdere rapporten over de zaak vormt dit een van de grootste onderzoeken naar corruptie in Nederland.

"Deze zaak hangt van kriebels aan elkaar." Zo typeert een oud-rechercheur de affaire rond het korps Gelderland-Midden. De gepensioneerde rechercheur heeft duizenden uren gestoken in zijn onderzoek naar geruchten over machtsmisbruik, intimidatie en corruptie binnen het korps. Die geruchten doen al sinds de eeuwwisseling de ronde. Tal van commissies moesten de zaak ophelderen, maar slaagden daar niet in. Eind deze week wordt het rapport van Ad Havermans verwacht. Deze oud-bestuurder deed in opdracht van de minister onderzoek. Maar het is maar zeer de vraag of Havermans er wel in slaagt om alle geruchten te ontzenuwen.

 Lees een uitgebreid artikel over deze kwestie op de website van Omroep Gelderland

Guusje ter Horst

Voormalig minister van Binnenlandsze Zaken Guusje ter Horst stelde mede op verzoek van mij het onderzoek in dat geleid wordt door oud- burgemeester Havermans
 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s