Uncategorized

Einde aan jacht op gefokte zwijnen

 De Stentor logo

Stentor – Apeldoorn, 17 juni 2010

 
DEN HAAG – Eigenaar jonkheer V. Repelaer van landgoed Deelerwoud in Hoenderloo mag niet langer jagen op zelfgefokte zwijnen en herten die hij op zijn 700 hectare grote landgoed laat rondstruinen. Dit besliste de Raad van State waar Repelaer vorige maand een rechtszaak voerde tegen het ministerie van LNV.
Volgens LNV heeft Repelaer die zijn geschoten wild verkoopt aan restaurants in de regio, geen gewone veehouderij. Deelerwoud valt om die reden onder de Flora- en Faunawet en kan alleen met een ontheffing de dieren op het landgoed exploiteren. Repelaer krijgt de ontheffing niet omdat zijn landgoed te groot is en niet is afgesloten waardoor zijn dieren zich kunnen vermengen met wilde exemplaren van buiten.
 
LNV beschouwt daarom de hele populatie zwijnen en herten op Deelerwoud als wilde dieren. De Raad van State is het met de minister van LNV eens. De jonkheer mag van LNV wel dieren houden In een klein afgeschermd gebied van 40 hectare. Dat wil de man niet omdat hij zichzelf dan veeboer vindt in plaats van leverancier van exclusief wild.
 
Wild zwijn
 
Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s