Uncategorized

Kortingen op ambulance, biep en kindertelefoon, maar wel geld voor topsporthal

Provincie Gelderland logo

Gelderland kort op sociale instellingen als ambulancezorg, de bibliotheek en de kindertelefoon. Maar men wil geld uitgeven voor een topsporthal in Doetinchem. Lees het hieronder. 

De Gelderlander logo 
DOETINCHEM – De bouw van een topsporthal in Doetinchem komt steeds dichterbij. Gedeputeerde Staten van Gelderland willen meebetalen aan de bouw van de hal op sportpark Zuid. De Provinciale Staten moeten nog wel goedkeuring verlenen aan de subsidie.

De provincie wil de komende jaren extra geld investeren in sport. Sportaccommodaties moeten geschikt gemaakt worden voor sporten op internationaal niveau. Daarbij wordt rekening gehouden met de Olympische ambities.

De provincie heeft 2,5 miljoen euro gereserveerd voor twee sportaccommodaties: het nationaal hippisch centrum in Ermelo en de Doetinchemse topsporthal.

Voorwaarde van de provincie is dat de topsporthal voor 2012 gerealiseerd is. Dat wordt nog een hele krachttoer.

Initiatiefnemer Wim Dieleman reageert opgetogen over de toezegging van de provincie. "Dit is geweldig. Het is nu zaak snelheid te maken. Wij staan in ieder geval in de startblokken. We kunnen wat ons betreft per direct beginnen."

Het bedrag van de provincie betreft een cofinanciering. Dat betekent dat ook van de gemeente Doetinchem nog een bedrag gevraag wordt. In eerste instantie ging dat om 2 miljoen, maar met de bijdrage van de provincie kan dat naar beneden bijgesteld worden.

Het is nog niet duidelijk wanneer de gemeente een besluit neemt. Begin mei heeft de raad een besluit hierover naar de begrotingsraad in november geschoven. Dat zou wel eens te laat kunnen zijn voor de bouwers.

De topsporthal op Zuid is een particulier initiatief en moet vooral gebruikt worden door de volleyballers van Orion en leerlingen van het Graafschap College. Ook andere verenigingen kunnen er gebruik van maken. <!– var tellernaam = 'achterhoek.voorpagina.6821171.Gelderse_steun_voor_topsporthal'; //–>

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/achterhoek/6821171/Gelderse-steun-voor-topsporthal.ece

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s