Uncategorized

Motie van afkeuring over Gelders bezuinigingsbeleid

Dps_logo

Persbericht

De Gelderse fractie van de Groep van Bergen/DPS zal tijdens de statenvergadering van 30 juni 2010 een motie van afkeuring indienen tegen het bezuinigingsbeleid van het College van Gedeputeerde Staten.

Vandaag maakten GS bekend dat er fors bezuinigd gaat worden op sociaal beleid. Daarnaast wordt onder andere de subsidie van de Gelderse Milieufederatie volledig stopgezet, en wordt fors gesneden in het budget van Omroep Gelderland.

Fractievoorzitter Toine van Bergen heeft eerder al in een opinieartikel * aangegeven dat Gelderland als schatrijke provincie zich moet schamen voor dergelijke bezuinigingen: xe2x80x9calleen al de jaarlijkse rente van de ruim 4 miljard euro opbrengst van de verkoop van aandelen NUON is ruim voldoende om de nu geplande jaarlijkse bezuiniging van 60 miljoen euro mee op te vangen.xe2x80x9d 

Hij heeft bovendien met grote verbazing kennisgenomen van het dreigement van gedeputeerde Peters van Financixc3xabn om aangifte te doen tegen het Rijk als deze het forse vermogen van de provincie wil gaan afromen. xe2x80x9c Peters is de weg helemaal kwijt. Het Rijk heeft groot gelijk om dit te doen. Het ligt meer voor de hand om aangifte te doen tegen de provincie zelf wegens dood door schuld, als er straks mensen overlijden door bezuinigingen op de ambulancezorgxe2x80x9d.

* Het opinie-artikel xe2x80x9cGelderland moet zich schamenxe2x80x9dis te lezen op internet via http://toinevanbergen.web-log.nl/toinevanbergen/2010/03/schatrijke-prov.html

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s