Uncategorized

Verkiezingen 2010: waar gaat dit naar toe????

Henk_miedema

Door Henk Miedema, plaatsvervangend commissielid Groep van Bergen/ DPS Gelderland, en voorzitter DPS Gelderland Noord

Verkiezingen 2010 voor Tweede Kamer der Staten Generaal?Religie?
Momenteel lijkt het bezunigen, een hype, met religieuze inslag, practisch alle  grotere  politieke partijen lijken hun best te doen om de beste bezuinigings partij te worden. Zowel VVD als SP en alles wat daar tussen zil willen laten weten dat hun bezuinings plannen de beste zijn. De een met gedoseerde bezuinigingen, en de ander met de botte bijl.

Banenkampioen!!, zegt de VVD, je kan je daarbij afvragen, wat voor baantjes dan? losse contracten, geen vastigheid? Lage lonen? PvdA en SP, zijn het beste voor koopkracht behoud.
U hoort het goed ,"behoud ",het gaat niet meer om het verbeteren van de positie van achtergestelde groepen, maar om het minder achteruitgaan, voor deze mensen.

In mijn visie een totaal verknipt beeld, men laat zich dicteren door een IMF, internationale grootkapitalisten, die nog steeds de leer verkondigen van voor de economische crissis. Kennelijk hebben ze nog steeds niet in de peiling,dat dit systeem gewoon disfunctioneert.

Veel beter zou het zijn om het roer om te gooien, naar de praktijk, in bejaardenhuizen kan men goed personeel amper nog betalen, daar draait men vaak op de stagiaire en vrijwilliger. Die stagiaire is dan na de opleiding weer te duur, voor werk, want de functies worden wegbezuinigd.

De vrijwilliger is vaak de werkloos gewoorden  mens , die dagbesteding  nodig heeft. Veel menselijker zou het zijn, om deze functies om te zetten in betaald werk, er is werk genoeg.Of je nu een loon uitbetaald, danwel een uitkering, maakt per saldo weinig uit.

Maar men bezuinigt maar door, en alleen  productie en handel wordt kennelijk gezien als echt werk, volkomen ten onrechte. Zaken waar het echt om gaat, daar hoor je ze niet over, hoe zit het met volksgezondheid in verband met toenemende ziekten in de bioindustrie? Onderwijs? "Democraten 66" kunnen hun naam beter ombuigen naar "Kapitalisten 66" en " Groen Links" naar" de Liberale Bijwagen 10".De zogenaamde Democraten, die de studiebeurs willen afschaffen. Gewoon een fatale houding voor toegankelijk onderwijs.

Een studente, zonder  draagkrachtige ouders, heeft aan de studiebeurs amper genoeg om de boeken te betalen, en werkt zich rot om de rest te bekostigen. Om die reden zie je studenten ook  weinig protesteren. Niet omdat ze zo graag willen dat de beurs wordt afgeschaft, maar nu is de beurs al te laag om er zonder werk er naast te kunnen betalen.

Behalve dan natuurlijk de door pa en ma gesponsorde rijkere student. Daar zit hem net de de kneep.
Waarschuwde de SP vroeger nog voor tweedeling in de maatschappij ,die  tweedeling is nu allang  een feit. en nog even en de lagerbetaalde gezinnen , kunnen hun kinderen alleen nog naar lager onderwijs sturen.
En ondertussen, maar door gaan met liberaliseren en privatiseren. Maar wie  geen geld heeft, daar bestaat vrijheid niet voor.

De lijstrekkers die   op de TV verschijnen zitten allemaal te  kletsen, maar zijn geen van allen direkt menselijk in hun reacties. Ze letten op woordspelletjes, vloeren elkaar, in een spel,dat weinig met de werkelijke maatschappij heeft te maken.

Daarom wil ik het anders.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s