Uncategorized

Partijen sjoemelen met de Stemwijzer

Ad_logo

In een steekproef van het AD van de partijprogramma’s van de vijf grootste politieke partijen en hun stellingen op de site blijken deze van sommige partijen niet eensluidend. Miljoenen Nederlanders raadplegen de website voor stemadvies.

Kiezers die de komende weken op StemWijzer.nl invullen tegen een versoepeling van het ontslagrecht te zijn, vinden daar ineens een bondgenoot in het CDA. Opmerkelijk, want de partij maakt zich er in werkelijkheid juist al jaren hard voor dat bedrijven hun personeel makkelijker kunnen ontslaan.

De PvdA is volgens StemWijzer.nl tegenstander van een leenbeurs voor studenten. Maar in haar verkiezingsprogramma schrijft de partij juist van de basisbeurs een lening te willen maken.
Verwonderlijk is ook het standpunt dat D66 inneemt over kerncentrales. Daar mogen er best meer van komen, stelt de partij op StemWijzer.nl. Terwijl in het verkiezingsprogramma letterlijk staat ‘geen nieuwe kerncentrales’. Bij de VVD en de PVV kwamen de stellingen en de programma’s wel overeen.

Lees het hele artikel op de website van het Algemeen Dagblad

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s