Uncategorized

Goed gesprek over allochtone voetballers

Quick

Wethouder Tas van Nijmegen heeft vanochtend een "goed gesprek" gehad met het bestuur van amateurclub Quick 1888 over het nieuwe aannamebeleid. De voetbalvereniging wil het percentage allochtone leden terugdringen, maar de wethouder is het niet eens met het beleid.

In het gesprek herhaalde Tas nog eens dat het niet wenselijk is dat een voetbalclub in de gemeente een quotum instelt voor allochtonen.

De gemeente wil graag meedenken over een oplossing. Binnen nu en drie weken gaan beide partijen weer met elkaar om de tafel.

Lees het hele artikel en beluister een radiofragment van de NOS- radio

Advertenties
Standaard

Een gedachte over “Goed gesprek over allochtone voetballers

 1. Anja zegt:

  Beste Toine,

  Wachten duurt lang als je als vrijwilliger bij Quick 1888 ziet hoe met name de jeugdafdeling langzaam maar zeker in een neerwaartse spiraal terecht komt en steeds verder afglijdt.
  Het is voor de club en in het bijzonder voor de jeugdafdeling voetbal de hoogste tijd voor echte ondersteuning. Al jarenlang probeert daar een handje vol aan vrijwiligers, met veel inzet en uitermate correct de ‘maatschappelijke functie’ te vervullen!

  Mijn oproep voor eenieder die graag ziet dat kinderen van alle komaf, kunnen sporten; Geen woorden maar daden!
  Kom kijken, kom helpen, wordt vrijwilliger bij deze mooie omnivereniging en verwerf daarmee het recht om er zelf te mogen sporten.

  En specifiek voor ‘de gemeente’: lees uw eigen historie!…. Sportclub Quick 1888 geven we extra steun, om de club te helpen haar maatschappelijke functie in stand te houden.(mei 2008 Perspectiefnota).
  Het is nu mei 2010. Hoeveel belang hecht de politiek aan zijn eigen woorden?
  Voor de lezer wellicht goed om te weten dat die toegezegde hulp -een mooi bedrag van een miljoen euro ‘ter ondersteuning van die veelgeroemde maatschappelijke functie’ – Quick 1888 tot op heden niet bereikt heeft.

  En het steeds dunner wordende clubje vrijwilligers bleef zitten met de vragen:
  waarom is die toezegging niet gestand gedaan, hoeveel belang hecht de gemeente/ gemeenschap, echt aan die maatschappelijke functie van onze club. Maar bovenal die steeds pranger wordende vraag: hoe kunnen en hoe willen wij verder?

  En als dan de club met zijn eigen reddingsplan komt, mag dat zeer zeker als noodmaatregel EN als noodkreet bestempeld worden.
  Het is dan echter bijzonder wrang – maar wellicht ook de komische noot in dit geheel – sommige reacties uit diezelfde gemeentelijke hoek te lezen.(terugtrekken subsidies:-)
  Het was in 2008 een bekend feit dat voor Quick 1888 de klok op 5 voor 12 stond. Hoe laat kan eenieder het laten worden?

  Ik hoop van harte dat we met zijn allen niet te lang gewacht hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s