Uncategorized

Schriftelijke vragen over weigering gemeente Overbetuwe om te handhaven

Groepvanbergenlogo

Aan: het College van Gedeputeerde Staten van Gelderland

Inleiding

Mevrouw de Swart en de heer Vossebeld bewonen een agrarisch perceel aan de Rijksweg Zuid in Elst ( gemeente Overbetuwe). Al vele jaren worden hun bedrijfsactiviteiten belemmerd doordat het huis op het adres Rijksweg-Zuid 39 illegaal permanent wordt bewoond. Mevrouw de Swart en de heer Vossebeld voeren al sinds 2001 procedures, en zijn herhaalde malen in het gelijk gesteld door rechtbank en Raad van State. De Nationale Ombudsman heeft geoordeeld dat het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Overbetuwe in deze kwestie onbehoorlijk hebben gehandeld.

De heer Vossebeld en mevrouw de Swart hebben sinds 2006 met uw Voorzitter gecorrespondeerd over deze kwestie. Een laatste brief van 20 november 2009 ( bijgevoegd) is volgens hen niet beantwoord.

In verband met deze kwestie stellen wij u de volgende vragen:

  1. Is het juist dat een aan uw Voorzitter gerichte brief van 20 november 2009 niet is beantwoord? Gaat u dit alsnog doen? Zo nee, waarom niet?
  2. Hoe beoordeelt u het jarenlang weigeren van de gemeente Overbetuwe om handhavend op te treden?
  3. Het lijkt er nu op dat de illegale bewoning op het adres Rijksweg-Zuid 39 achteraf alsnog gelegaliseerd gaat worden. Klopt dit? Hoe beoordeelt u dit?
  4. Voor zover ons bekend worden door de gemeente Overbetuwe de volgende opties overwogen: verplaatsen van de woning nr 39 tot een afstand van vijftig meter; een andere woongelegenheid voor de bewoners van nr. 39; stoppen van het bedrijf van de Swart en Vossebeld ; en verplaatsen van hun opstallen. Dit alles op kosten van de gemeente. Wij vinden het ongepast dat de gemeenschap in dat geval financieel bijdraagt aan een xe2x80x9coplossingxe2x80x9d, in plaats van de veroorzakers van het probleem. Wat is uw mening hierover?
  5. Klopt het dat uw College in de persoon van de heer Verdaas in februari 2008 aan het College van Burgemeester en Wethouder van Overbetuwe heeft aangegeven mogelijkheden te zien om een planherziening  voor het perceel Rijksweg-Zuid 39 goed te keuren? Is deze goedkeuring volgens de vigerende wet- en regelgeving toegestaan? Zo ja, op welke wijze?

Toine van Bergen

Fractievoorzitter Groep van Bergen

Bekijk ook deze reporatge van Netwerk TV:

Kafka in de polder

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s