Uncategorized

College Nijmegen keurt weren van allochtone jeugdleden door Quick 1888 af

Quick

Het College van Burgemeester en Wethouders van Nijmegen keurt het weren van allochtone jeugdleden door Quick 1888 af. Dat deelde wethouder Floris Tas ( GroenLinks) zojuist mee aan Statenlid Toine van Bergen ( Groep van Bergen/Democratische Partij voor Solidariteit).   

Hij reageerde hiermee op een brief die Van Bergen hem eerder vandaag stuurde over een bericht in De Gelderlander vanmorgen. Daarin stond dat Quick 1888 allochtone jeugdspelers op een wachtlijst wil zetten. De betreffende brief treft u aan in de bijlage van dit persbericht.

Van Bergen, zelf oud- bestuurslid en oud- jeugdleider van Quick 1888, erkent dat de club grote problemen heeft, maar vindt dat deze niet kunnen worden opgelost door een discriminerend beleid in te voeren.

Tas gaf aan het eens te zijn met van Bergen, en snel met het bestuur van Quick 1888 om de tafel te willen om de problemen te bespreken.

Statenlid Toine van Bergen: "Ik ben blij met deze snelle reactie van het College. Ik hoop dat er spoedig een  oplossing komt voor de problemen van Quick 1888, zonder dat er overgegaan wordt tot uitsluiting van inwoners van Nijmegen".

Lees ook:

Nijmegen laakt weren allochtone voetballers

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s