Uncategorized

De bijen hebben het moeilijk, help ze een handje

Bijen

Het gaat steeds slechter met de bijen in ons land. Van essentieel belang, niet alleen voor onze voedselvoorziening maar voor het hele ecosysteem (zoals veel sleutelsoorten). Transition Town Zutphen start met een campagne hiervoor en heeft mij gevraagd de campagne in mijn netwerk ook te promoten. Ook de Bijenstichting heeft me benaderd met de vraag steun te geven aan hun visie en activiteiten, ik doe dat graag.

De Bijenstichting heeft een rapport opgesteld over de situatie en over wat gemeenten kunnen doen, dit rapport is gratis te downloaden:

http://www.bijenstichting.nl/index.php/bijenstichting/activiteiten/beleid-beinvloeding

Bij diverse winkels zijn zakjes met bloemenzaden te koop die speciaal voor bijen zijn geselecteerd. Meer informatie o.a. bij de Transition Town-groep.

Je kunt dit ook zelf kopen via internet, via o.a. http://www.vitexnatura.com/a-11146141/help-de-honingbijen/tubinger-mengsel-bijenzaad-9g, de opbrengst gaat naar de bijenstichting.

Je kunt natuurlijk nog veel meer doen, maar dit is wel heel simpel: koop een paar zakjes als je het kunt missen en zaai het uit.

Excuses als je deze e-mail misschien 2 keer krijgt of ook al via de Transition Town-groep een soortgelijk bericht hebt gehad…

Groene groet

Rob

Gort

Coordinator Milieudefensie Zutphen

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s