Uncategorized

Vragen over riante vergoeding voor Gelderse communicatieadviseur

Geld

De fractie van de Groep van Bergen/ Democratische Partij voor Solidariteit (DPS) wil in de rondvraag van de commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken en Financixc3xabn van 14 april 2010 opheldering vragen aan het College van GS over de tarieven die worden betaald aan externe communicatie- adviseurs.
Dit naar aanleiding van een artikel in Binnenlands Bestuur van 9 april 2010.

Hieronder staan de vragen.

* Is het juist dat ten behoeve van het communicatiebeleid voor het openbaar vervoer de provincie Gelderland een extern adviseur inhuurt voor 1100 euro per dag?
* Omgerekend komt dit neer op een jaarvergoeding van bijna 231.000 per jaar. Dat is ruim boven de "Balkenende- norm". Vindt u dit verantwoord, temeer daar de provincie zelf als beleid hanteert dat instellingen waar mensen meer dan de Balkenendenorm verdienen geen subsidie meer moeten krijgen???
* Hoeveel extern adviseurs zijn op dit moment werkzaam bij de afdeling communicatie? Voor welke periode, en wat zijn hun vergoedingen?
* Welke capaciteiten bezitten deze aviseurs die intern niet aanwezig zijn? Is het niet goedkoper om intern adviseurs op cursus te sturen, om hen de nog ontbrekende kennis en vaardigheden eigen te laten maken??
* Bent u in het kader van de komende bezuinigingen bereid om het inhuren van externe communicatie- adviseurs te beperken? Zo nee, waarom niet???

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s