Uncategorized

'Oud-gedeputeerde VVD'er verdacht van omkoping'

Elsevier

donderdag 1 april 2010 07:43, door Maartje Wllems, website Elsevier

De rijksrecherche heeft een inval gedaan in het huis van de VVD’er Ton Hooijmaijers. Hij wordt verdacht van ‘ambtelijke omkoping’. Dat schrijft De Telegraaf.

Het gaat om een omkoping in de periode tussen 2001 en 2010. Hooijmaijers was lid van de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland en wethouder Economische Zaken in Amsterdam. Nu wordt hij verdacht van omkoping en lobbywerkzaamheden voor bouwbedrijven.

Moeder
De rijksrecherche heeft ook huiszoekingen gedaan bij zijn moeder, zijn fiscalist en een aannemersbedrijf, schijft de krant. Het zou gaan om een ‘bijvangst’ in een grote bouwfraudezaak.

Vorig jaar moest Hooijmaijers opstappen als bestuurder in Noord-Holland in de Icesave-affaire. De provincie had talloze miljoenen op een IJslandse bankrekening staan en dreigde dat te verliezen.

Bonnetjes
In september vorig jaar kwam Hooijmaijers in opspraak toen bleek dat hij dubieuze kosten had gedeclareerd.

Commmissaris van de Koningin Harry Borghouts van GroenLinks, wiens positie al nauwelijks houdbaar was door de Icesafe-affaire en allerlei bijbaantjes, besloot daarop af te treden. Hij had zijn handtekening onder de declaraties van enkele duizenden euro’s gezet.

Oud- VVD- gedeputeerde Ton Hooijmakers

Advertenties
Standaard

Een gedachte over “'Oud-gedeputeerde VVD'er verdacht van omkoping'

  1. R. van Bergen zegt:

    Het is toch wat, Zelfs Paradijs kan de linkse rakkers met hun roddel en achterklap niet in bedwang houden bij de grootste krant van Nederland.

    Hoog tijd dat er Berlosconi- achtige wetsvoorstellen komen die dit soort, politiek gekleurde, praktijken van de rijksrecherche gaat verbieden. Wat denkt men wel dat men keurig in het pak zittende burgers zo kan bejegenen?

    Roelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s