Uncategorized

Hoog salaris afgestraft

De_gelderlander_logo

door Rob Berends . zaterdag 20 maart 2010 | 09:01 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 20 maart 2010 | 11:04

 

ARNHEM – 35 Gelderse instellingen krijgen mogelijk geen subsidie meer van de provincie. Bij deze instellingen werken mensen met een salaris boven de Balkenendenorm van 181.000 euro.

Provinciale Staten bepaalden eerder deze maand dat de provincie geen instellingen meer mag subsidixc3xabren als sprake is van overschrijding van de balkenendenorm.

Uit gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat veel zorginstellingen in Gelderland boven die norm zitten. Bij ziekenhuizen, universiteiten, woningbouwverenigingen, maar ook bij de gemeenten Westervoort, Nijmegen en Apeldoorn zitten werknemers boven de door de provincie vastgestelde subsidienorm.

Veel beleid van de provincie kan door de motie niet meer worden uitgevoerd. Zo investeert de provincie tientallen miljoenen euro’s in achterstandswijken in Arnhem en Nijmegen.

Lees het hele artikel op de website van De Gelderlander

Geld

Advertenties
Standaard

Een gedachte over “Hoog salaris afgestraft

  1. R. van Bergen zegt:

    Dat “lijkt” een goede ontwikkeling, echter niet de graaiende veelverdiener zal hier echt last van hebben. En ook niet de bestuurders die dit hebben toegestaan, maar de instellingen die een aanzienlijk maatschappelijk nut dienen zullen hierdoor aan kwaliteit gaan inboeten. Ook zullen juist de werkers, zij die ondergeschikt zijn aan dit type mensen, hier de zure vruchten van gaan plukken.

    Bij zo’n verbod met dit soort sancties, zou ook een ontslagplicht moeten gelden en dan zonder riant wachtgeld. Ook zouden besturen die dit hebben toegestaan op non actief gezet moeten worden.

    Er zou een totaalslag gemaakt moeten worden met als typering “zuivering”, de kans is groot dat uit het personeel dat zich tegen normale beloningen inzet voor de instantie capabele mensen zijn te halen die de zaak prima zullen kunnen runnen.

    Roelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s