Uncategorized

DPS stuurt Nijmeegse fractievoorzitters bezuinigingstips

Groepvanbergenlogo

PERSBERICHT

De Democratische Partij voor Solidariteit (DPS) heeft vandaag de fractievoorzitters van GroenLinks, PvdA en D66 in Nijmegen een brief gestuurd met suggesties om te bezuinigen. De partij stelt voor om af te zien van de bouw van een topsporthal in het Goffertpark en een parkeergarage op de Van Schaeck Mathonsingel. DPS- afdelingsvoorzitter Peter Rutten wijst er in zijn brief op dat op deze manier vele miljoenen kunnen worden bespaard.

De bouw van de topsporthal met de daarbij komende bedrijvigheid is op bedrijventerrein Winckelsteeg goedkoper te realiseren, omdat daar al veel infrastructuur aanwezig is. Maar bovendien staat het hele project sowieso al op losse schroeven, omdat de provincie Gelderland waarschijnlijk geen subsidie verstrekt. Dit omdat bij partners in dit project ( met name het Radboudziekenhuis en de Maartenskliniek) mensen werken die meer verdienen dan de zogenaamde " Balkenendenorm" van 181.000 euro. Provinciale Staten hebben onlangs besloten dat in die gevallen geen subsidie wordt gegeven. De DPS heeft op dit moment een internetpetitie lopen tegen de komst van de topsporthal in het Goffertpark. Deze petitie, te vinden op www.goffertpark.petities.nl , is inmiddels al ruim 250 keer getekend.

De DPS voert ook al maandenlang actie tegen de bomenkap en de bouw van een parkeergarage aan de Van Schaeck Mathonsingel. Ook ondersteunt zij bewoners bij het voeren van juridische procedures. Beeldbepalend waardevol natuurschoon gaat in het centrum verloren, terwijl er geen enkele noodzaak is voor deze garage. Er zijn nu in deze omgeving parkeerplaatsen genoeg. Toch bouwen van zo’n garage zal mensen alleen maar stimuleren om in plaats van met de fiets of bus weer met de auto het centrum te bezoeken.

Bijlage:

Brief DPS Nijmegen aan fractievoorzitters GroenLinks, PvdA en D66

Download bezuinigen_jazeker.doc

Tip_goffert

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s