Uncategorized

Handjeklap op De Stakenberg

Stakenberg_hotel

woensdag 17 maart 2010 00:00

ELSPEET – De verkoop in 2001 van het recreatiecomplex op Landgoed De Stakenberg door de Dienst Landelijk Gebied via Bureau Beheer Landbouwgronden (BBL) aan de huidige exploitant, de heer P Wiedenhof lijkt op zijn minst omstreden. Uit briefwisselingen en notities van provincie, de heer Ludriks (oud-bewoner van recreatiepark De Stakenberg) en vragen van statenlid Toine van Bergen (Groep Van Bergen), wordt duidelijk dat er een soort handjeklap is gespeeld waarbij een zeer serieuze andere, eerste, gegadigde, de heer J. Sorensen, eigenaar van Het Roode Koper in Leuvenum, volledig buiten spel werd gezet c.q. gehouden.

door Jeanne Dijkstra

De verkoop van de recreatiewoningen op het, tegen veel gunstigere aankoopvoorwaarden verkregen, landgoed De Stakenberg legde exploitant Wiedenhof beslist geen geen windeieren. Zo werden de bungalows die door DLG aan hem verkocht werden voor 50.000 euro per stuk, dezelfde dag nog doorverkocht voor gemiddeld 124.000 euro per bungalow. Een gegeven dat de provincie ook toegeeft in haar antwoord op vragen van Groep Van Bergen. Dit ‘buitenkansje’ levert de exploitant uiteindelijk een positief saldo van ca. 2.6 miljoen euro op, bevestigt de provincie. Daarnaast verleende de provincie hem een subsidie ten behoeve van aankoop van het terrein van xe2x82xac 1.146.568,–

In 2000 kocht DLG kocht het recreatiecomplex Stakenberg op totaal 28 hectare voor 24 miljoen gulden van Stichting Personeel en Kinderfonds. Vervolgens werd het recreatiecomplex, via het Bureau Beheer Landbouwgronden (BBL), te koop aangeboden voor 16 miljoen gulden plus jaarlijkse erfpacht van hfl. 300.000 aan de heer Sxc3xb6rensen, eigenaar van Het Roode Koper.. De eis was dat het park in zijn geheel moest worden gexc3xabxploiteerd en dat er geen opstallen of objecten mochten worden ‘uitgepond’ aan derde(n), met uitzondering van de voormalige boerderij en de apart gelegen recreatiewoning Junipera.

Sxc3xb6rensen vindt de voorwaarden ongunstig en laat BBL/DLG weten dat op grond van cijfers, feiten en berekeningen, hij afziet van dit aanbod. Omdat de ongunstige voorwaarden voor andere gegadigden ook zal gelden vraagt Sxc3xb6rensen aan DLG om bij hem terug te komen als de verkoopvoorwaarden zodanig wijzigen, dat een rexc3xable bedrijfsvoering wel mogelijk is. DLG laat echter niets meer van zich horen en gaat met de heer P. Wiedenhof, eigenaar van restaurant Uddelermeer, in zee. Die overeenkomst bevat echter opmerkelijke wijzigingen, die substantieel afwijken van de eerdere door BBL/DLG gedane voorstellen aan Sxc3xb6rensen.

Lees het hele artikel op de website van Veluweland.nl

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s