Uncategorized

Busrit op de Veluwe duurder door ov-chip

De_stentor_logo_2

NOORDWEST-VELUWE – De invoering van de OV-chipkaart maakt busritten op Noord-Veluwe een stuk duurder. Daarvoor waarschuwt in ieder geval de PvdA in Nunspeet.

De fractie haalt een onafhankelijk onderzoek aan van de Nijmeegse mobiliteitsadviseur Renxc3xa9 van Berlo, in opdracht van de Statenfractie Groep van Bergen/Democratische Partij voor Solidariteit. Daaruit blijkt dat met de komst van de OV-chipkaart er enorme prijsstijgingen komen, onder meer voor inwoners in en om Harderwijk. Zo wordt bijvoorbeeld een kaartje van Harderwijk naar Elspeet (lijn 112) negen procent duurder en een ritje met dezelfde lijn van Harderwijk naar Nunspeet zestien procent. In totaal worden op de Noordwest-Veluwe van de 52 ritten die zijn onderzocht door Van Berlo, er 46 duurder en zes goedkoper. De gemiddelde prijsstijging op de Veluwe is zestien procent. Dat is nog exclusief de kosten van de OV-chipkaart zelf. In de daluren is voor sommige ritten het tarief wel iets goedkoper.

In de gemeenten op de Noordwest-Veluwe wordt veel gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. De PvdA Nunspeet is van mening dat groepen als scholieren en ouderen de dupe worden van de prijsstijgingen. Het onderzoeksrapport wordt binnenkort behandeld in Provinciale Staten.

Klik hier en lees het onderzoek

Bus101

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s