Uncategorized

Rumoer over vergoeding Streekcommissies

Geld

17 feb 2010 18:25

Bij tenminste twee van de drie streekcommissies in Gelderland is onvrede over de manier waarop de provincie de vergoedingen van de voorzitters heeft ingetrokken.

Voorzitter Marja van der Tas van de streekcommissie Veluwe heeft aanvankelijk haar functie neergelegd toen ze van gedeputeerde Harry Keereweer te horen kreeg dat de vergoeding naar beneden zou worden bijgesteld. Van der Tas zegt nu dat ze voorlopig blijft om de continuxc3xafteit te waarborgen in een periode waarin de Natura 2000-beheerplannen moeten worden vastgesteld. Jan Wolleswinkel, voorzitter van de streekcommissie Gelderse Vallei, wacht de situatie nog even af.

De voorzitters van de streekcommissies Gelderse Vallei, Achterhoek en Liemers, en Veluwe kregen begin januari bericht over de verlaging van de vergoeding, die ongeveer 6.800 euro per jaar bedraagt. In plaats van een vaste vergoeding krijgen zij nu ongeveer 300 euro per vergadering.

Wolleswinkel krijgt helemaal geen vergoeding meer, omdat zijn werk als voorzitter volgens de provincie voortvloeit uit zijn voorzitterschap van de Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei. Die laatste functie is volgens Wolleswinkel onbetaald.

Bron: website van het Agrarisch Dagblad

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s