Uncategorized

Aanvullende schriftelijke vragen over betaling van vacatiegelden aan voorzitters van Streekcommissies

Groepvanbergenlogo

Arnhem, 19-02-2010

Geachte voorzitter,

Onlangs ontvingen wij de antwoorden van het College van GS over uitgekeerde vacatiegelden aan voorzitters van Streekcommissies. In verband met de antwoorden en recent verkregen informatie stellen wij u hierbij de volgende aanvullende vragen.

  1. Hoe kan het dat in 2007 geen acht is geslagen op de reguliere regelgeving, waardoor de drie betreffende voorzitters een veel hogere vergoeding kregen dan was toegestaan???
  2. Op welk moment en hoe constateerden Gedeputeerde Staten dat te hoge vergoedingen werden uitbetaald? Is toen direct actie ondernomen?
  3. Welke vergoedingen hebben de voorzitters van de Rivierencommissies West en Oost ontvangen sinds 2007??? Zijn deze vergoedingen volgens de regels geweest?
  4. Is het juist dat de voorzitter van de streekcommissie Veluwe, mevrouw van der Tas, aanvankelijk haar functie heeft neergelegd toen ze vernam dat haar vergoeding werd verlaagd? ( Agrarisch Dagblad, 18 februari 2010). Is het juist dat ze nu voorlopig toch blijft? Tot wanneer?
  5. Is het juist dat de voorzitter van de streekcommissie Gelderse Vallei dhr. Wolleswinkel zich nog beraadt of hij doorgaat in zijn functie?  ( Agrarisch Dagblad, 18 februari 2010). Is er inmiddels meer duidelijkheid hierover?
  6. Volgens het bovenvermelde krantenartikel is de heer Wolleswinkel het niet eens met het feit dat hij geen vergoeding meer krijgt. Dit omdat zijn functie van voorzitter van de Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei onbetaald zou zijn. Wat is uw visie hierop?
  7. Op grond van welke bijzondere omstandigheden ontvangen de voorzitters van de streekcommissies per 1 januari 2010 een vergoeding van 300% van de normvergoeding per vergadering?

Toine van Bergen

Fractievoorzitter Groep van Bergen

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s