Uncategorized

Onderzoek invoering OV Chipkaart: grote prijsstijgingen op de Veluwe

Groepvanbergenlogo

PERSBERICHT

Arnhem, 16-02-2010

Als gevolg van de invoering van de OV Chipkaart is er sprake van grote prijsstijgingen op de Veluwe. Inwoners van de steden Ede, Harderwijk en Apeldoorn gaan er zelfs in alle gevallen fors op achteruit. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een onafhankelijk onderzoek van de Nijmeegse mobiliteitsadviseur Rene van Berlo, in opdracht van de Statenfractie Groep van Bergen/Democratische Partij voor Solidariteit.

Statenlid Toine van Bergen gaf opdracht voor het onderzoek omdat de Gelderse gedeputeerde Marijke van Haaren (CDA) enkele maanden geleden weigerde om de prijsgevolgen van de invoering van de OV Chipkaart in kaart te laten brengen. Van Haaren vond dat de Gelderse burgers maar moesten gaan reizen: dan zouden ze zelf wel ervaren of  ze meer geld kwijt zouden zijn.

Nu duidelijk is geworden dat er sprake is van sterke negatieve gevolgen als gevolg van de invoering van de OV Chipkaart, gaat Statenlid Toine van Bergen een debat aanvragen voor de Statenvergadering van 3 maart 2010. Hij wil de toezegging van het College van Gedeputeerde Staten dat de prijsstijgingen op de Veluwe worden teniet gedaan.

Klik hieronder om het onderzoeksrapport te kunnen lezen ( PDF- document)

Download onderzoek_ovchipkaart_gelderland.pdf

Bus101

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s