Uncategorized

Gelderland vordert teveel betaalde vergoedingen van voorzitters Gelderse Streekcommissies niet terug

Groepvanbergenlogo

STATENFRACTIE GROEP VAN BERGEN/

DEMOCRATISCHE PARTIJ VOOR SOLIDARITEIT (DPS)

PERSBERICHT

 

Jarenlang kregen de voorzitters van drie Gelderse Streekcommissies honderden euro’s per maant te veel uitbetaald aan vergoedingen. De provincie Gelderland weigert echter om deze bedragen terug te vorderen.

Sinds 1 januari 2007 ontvingen de voorzitters van de Streekcommissies Achterhoek en Liemers, Gelderse Vallei en Veluwe maandelijks een vacatiegeld ( vergoeding) van xe2x82xac 567,23 per maand.
Op grond van de regelgeving ( artikel 82 van de Provinciewet) had dat niet meer mogen zijn dan ongeveer 100 euro per maand.

Dat is gebleken uit antwoorden op schriftelijke vragen van Statenlid Toine van Bergen ( Groep van Bergen/Democratische Partij voor Solidariteit).

Terugvordering vindt echter niet plaats, omdat "bij betrokkenen de indruk is gewekt dat correct is gehandeld". Dit is vreemd genoeg niet schriftelijk gemeld aan de betreffende voorzitters, maar hen mondeling medegedeeld.

De voorzitter van de Streekcommissie Gelderse Vallei, de heer Wolleswinkel, blijkt zelfs helemaal geen recht te hebben gehad op de vergoeding. Dit omdat hij tevens voorzitter is van de Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei (SVGV). Zijn voorzitterschap van de Streekcommissie Gelderse Vallei maakt uit van zijn reguliere werk voor de commissie SVGV.

Hoewel de wettelijke vergoeding voor de drie voorzitters dus ongeveer 100 euro per maand is, hebben Gedeputeerde Staten toch besloten om de vergoedingen voor de andere twee voorzitters van de Streekcommissies Achterhoek en Liemers en Veluwe, de heer van Brink en mevrouw van der Tas, per 1 januari 2010 toch te verhogen naar xe2x82xac 299,82 per vergadering, oftewel 300% van het reguliere bedrag.

Statenlid Toine van Bergen vindt het handelen van het College van GS in deze kwestie "in xc3xa9xc3xa9n woord schandalig". Hij heeft deze kwestie geagendeerd voor de Commissievergadering Algemene Zaken en Financixc3xabn van 17 maart 2010.

Lees hieronder de antwoorden op de schriftelijke vragen met de daarbij behorende bijlagen ( brieven aan de betreffende voorzitters)

Vacatiegelden1

Vacatiegelden2 Vacatiegelden3 Vacatiegelden4 Vacatiegelden5 Vacatiegelden6

Advertenties
Standaard

Een gedachte over “Gelderland vordert teveel betaalde vergoedingen van voorzitters Gelderse Streekcommissies niet terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s