Uncategorized

Foute reclame voor Dierbaar Oord

Pierre_diederen

Door Pierre Diederen, Statenlid van SPD/ DPS in Limburg

De provincie Limburg en Dagblad de Limburger maken langs de A2 reclame voor het project Limburg Dierbaar Oord. Een gigantische banner die op een trailer is bevestigd werd geplaatst zonder overleg met Rijkswaterstaat en zonder vergunning van de gemeente Sittard-Geleen. In vergelijkbare gevallen heeft de provincie gesproken van illegale reclame die verwijderd moest worden. Met de reclame voor Limburg Dierbaar Oord gaat de provincie zelf in de fout.

Weggebruikers op de A2 tussen Echt en Urmond kan het niet ontgaan. Een enorm reclamezeil is op een grote trailer gespannen en roept voorbijgangers op www.limburger.nl/dierbaaroord te bezoeken. Het wapen van de provincie Limburg prijkt op de banner. Met deze reclame geeft de provincie een slecht voorbeeld omdat er geen vergunning werd gevraagd om het zeil op te hangen. Bovendien werd geen overleg gevoerd met Rijkswaterstaat. Ondernemers die op deze wijze reclame maken worden volgens berichten van de provincie gevraagd om de reclame weg te halen. Doen zij dat niet dan kan de provincie over gaan tot bestuursdwang.

Volgens Statenlid Pierre Diederen is het wrang dat de provincie met de reclame voor het project Dierbaar Oord de fout in gaat. Dat project is immers bedoeld om het Limburg gevoel te bevorderen. Op de site van het project lezen we:

Een landmark of dierbaar oord is een voor de omgeving beeldbepalend object of landschappelijk element, zo kan men lezen over het project van de media groep Limburg en de provincie. Het zijn herkenningspunten en ook orixc3xabntatiepunten waar de bewoners uit de regio of buurt een gevoel van streekeigenheid aan ontlenen. Limburg is door zijn landschap en door zijn bewoningsgeschiedenis rijk aan dit soort locaties.

Limburg_dierbaar_oord 

Veel Limburgers ergeren zich aan opzichtige reclame uitingen in ons onvolprezen landschap. Die reclame is vaak illegaal, omdat er geen vergunning voor werd gegeven. Van de overheid mag verwacht worden dat zij het goede voorbeeld geeft en dat gebeurt met de reclame voor Limburg Dierbaar Oord niet. Integendeel. Het project Limburg Dierbaar Oord gaat onzorgvuldig om met het Limburgse Landschap.

Statenlid Diederen heeft aan de Mediagroep Limburg en aan het bestuur van de provincie Limburg gevraagd het reclamezeil onmiddellijk weg te halen. Nadat een vergunning wordt verleend door de gemeente Sittard Geleen en nadat overleg is gevoerd met Rijkswaterstaat kan men de banner eventueel terugplaatsen. Vanwege het mobiele karakter van de reclame kan het weghalen snel gebeuren.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s