Uncategorized

DPS, Groep van Bergen en omwonenden blij, alsnog stoplichten bij gevaarlijke fietsoversteek Maldenxe2x80x8f

Groepvanbergenlogo

PERSBERICHT

Vandaag hebben Gedeputeerde Staten van Gelderland besloten om een voorstel aan het Gelders parlement voor te leggen waarin staat dat er geld komt voor het plaatsen van een stoplicht bij de gevaarlijke fietsoversteek ter hoogte van de Union- velden in Malden. Daarmee wordt gehoor gegeven aan de acties die de Statenfractie Groep van Bergen en de Democratische Partij voor Solidariteit (DPS) de laatste jaren met omwonenden hebben gevoerd.

De bewuste oversteekplaats staat bekend als xc3xa9xc3xa9n van de gevaarlijkste van Gelderland. Ze wordt onder andere dagelijks gebruikt door honderden scholieren van het nabij gelegen Kandinsky College en sportende kinderen van de voetbal- en hockeyvereniging Union. Nog niet zo lang geleden vond er een ernstig ongeluk plaats, waarbij een jeugdige fietser zwaar gewond raakte.

Statenlid en Nijmeegs DPS- kandidaat-raadslid Toine van Bergen is blij dat het nu toch zover is gekomen: " Tot nu toe heeft de provincie steeds geroepen dat een stoplicht op deze plaats een slechte oplossing zou zijn. Maar gelukkig is men tot bezinning gekomen".

Naast het stoplicht komt er definitief een tweezijdig fietspad aan de westzijde van de Rijksweg ( de kant van het Kandinsky- college). Het voorstel moet nog wel goedgekeurd worden door Provinciale Staten. Dat zal naar verwachting in maart gebeuren.

Fietsoversteek_malden2

Fietsoversteek Malden: eindelijk komen er stoplichten

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s