Uncategorized

Burgemeester van Lingewaard belt voor bijna 5 mille

De_gelderlander_logo

Burgemeester Harry de Vries van Lingewaard ( Overbetuwe) heeft in 2008 voor een bedrag van xe2x82xac 4.698,12 gebeld op kosten van de gemeente. Dit waren niet alleen kosten voor zakelijke gesprekken.

Om discussie hierover te voorkomen heeft De Vries besloten met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2008 75 euro per maand voor privxc3xa9gebruik van zijn mobiele telefoon aan de gemeente te betalen.

De belkwestie is een onderdeel van het onderzoek dat de Rekenkamercommissie deed naar het declaratiegedrag van het gemeentebestuur van Lingewaard. Die behoren tot de top- declareerders van Gelderland, zo bleek eerder.

Volgens de rekenkamer lunchen B en W frequent buiten de deur. In 2008 en 2009 gaf De Vries ruim 26.000 euro uit met de creditcard van de gemeente tijdens reizen in het buitenland.

Harry_de_vries

Burgemeester Harry de Vries van Lingewaard is opnieuw in opspraak.Eerder berichtte ik op dit weblog dat deze voormalige fractievoorzitter van het Gelderse CDA, nadat hij burgemeester was geworden, nog volop wachtgeld ontving van de provincie Gelderland. 

Binnenlands_bestuur_logo

LOKALEN LINGEWAARD: DECADENT COLLEGE MOET WEG

De lokale Lingewaardse partijen Basis06-Lokaal2000 en Lingewaard NU vinden dat het college moet opstappen nu uit een rapport van de rekenkamer blijkt dat B en W de afgelopen twee jaar te veel gedeclareerd hebben en het toezicht daarbij tekort schoot.

Lunches
Uit onderzoek van Omroep Gelderland bleek eerder al dat de gemeente Lingewaard te veel taxikosten, lunches en telefoonkosten declareerden. De rekenkamer bevestigt dit en concludeert ook dat de gemeentebestuurders toestemming hadden moeten vragen voor buitenlandse reizen die uit de gemeentekas zijn bekostigd. De rekenkamer vindt de regels niet altijd even duidelijk. Het zou beter zijn als de gemeentesecretaris voortaan de declaraties controleert.

Ongeoorloofd
Fractievoorzitter Frans Schut van oppositiepartij Basis06-Lokaal2000 zegt het vertrouwen in het college op. Hij verwijst naar uitspraken van burgemeester Harry de Vries (CDA) van afgelopen zomer. xe2x80x98Hij zei dat hij zelf wel bepaalde wat hij betaalde. Dat vond ik een valse interpretatie van de regels. De bevolking overstelpte ons daarna met vragen. Uit eigen onderzoek naar declaraties over 2008 bleek al dat de burgemeester daarbij onzorgvuldig, ondoelmatig en onrechtmatig had gehandeld. Hij deed een ongeoorloofd groot beroep op gemeenschapsgeld.xe2x80x99

Hetze
Schut vertelt dat hij dit met de burgemeester heeft besproken en hij gezamenlijk met een verklaring naar buiten wilde komen, waarin de burgemeester de uitkomsten beaamde, verbeteringen beloofde en het geld terugbetaalde. xe2x80x98Maar er kwam een golf van verontwaardiging van de burgemeester. Ik zou een hetze crexc3xabren. Maar ik heb me heel prudent gedragen.xe2x80x99 De rekenkamer bevestigt nu de conclusies, aldus Schut.

Lees het hele artikel op de website van Binnenlands Bestuur

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s