Uncategorized

Nieuws uit de Limburgse "vriendenrepubliek"

Binnenlands_bestuur_logo

SCHINNEN STELT VRAAGTEKENS BIJ INTEGRITEIT BURGEMEESTER

Volgens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schinnen is de huidige burgemeester van Eijsden, Manon Pelzer, betrokken bij een zaak xe2x80x98waarvan het integriteitsgehalte twijfelachtig isxe2x80x99. Pelzer was partner van een projectontwikkelaar die een failliet gegaan woningbouwproject uitvoerde, maar zij voerde tevens als externe medewerker namens de gemeente Schinnen in diezelfde periode milieucontroles uit.

Gevoelig
Met deze verklaring rakelt het colelge van b en w een gevoelige kwestie opnieuw op. In mei 2009 deed burgemeester Pelzer al aangifte tegen het hele college van burgemeester en wethouders van Schinnen wegens smaad, laster en belediging van het openbaar gezag. Deze later ingetrokken aangifte, waarvoor Pelzer excuses heeft aangeboden, was een reactie op kritische uitlatingen van een wethouder van Schinnen op het woningbouwproject waar zij bij betrokken was geweest.

Lees het hele artikel op de website van Binnenlands Bestuur

WETHOUDER VAALS NIET VERVOLGD VOOR ETENTJE

Het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht ziet af van het vervolgen van oud-wethouder Hein Sterck van Vaals. Een woordvoerster van het OM bevestigde zaterdag berichtgeving hierover in de NRC.

Seksclub
De toenmalige wethouder Ruimtelijke Ordening liet zich vorig jaar tijdens een etentje in Aken trakteren door een seksclubeigenaar uit Vaals, die wilde gaan verbouwen. Omdat de aanvraagprocedure voor de verbouwing op dat moment liep, kwam de integriteit van de wethouder in het geding. Maar volgens het Justitie is er onvoldoende bewijs dat het de toenmalige wethouder duidelijk was, dat daarvoor iets werd terugverlangd.

Integriteit
Onder druk van burgemeester Reg van Loo van Vaals trad Sterck op 1 oktober af. Een maand later publiceerde de gemeente Vaals een rapport van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING). Daaruit bleek dat Sterck in strijd heeft gehandeld met de gedragscode integriteit van bestuurders.

Advertenties
Standaard

Een gedachte over “Nieuws uit de Limburgse "vriendenrepubliek"

  1. R van Bergen zegt:

    Ja, ja!
    Als Noordeling viel me tientallen jaren geleden, toen het CDA daar nog vast in het zadel zat, op dat er kennelijk vooral vriendjespolitiek werd bedreven Hoewel het over Brabant ging, maakte ook Roodhaert “Dr. Vlimmen” hier melding van en het betrof ook daar vooral aan de kerk gelieerde figuren ( KVP). Kennelijk is de politieke kleur wel veranderd, maar kennelijk is de laakbare mentaliteit nog steeds blijven hangen.

    Ja zo is een benaming als: : “Vriendenrepubliek” heel illustratief.

    Roelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s