Uncategorized

Gin slib moar lol in de Gravenbol!!!!

Gravenbol

Door Thomas Jansen

Op carnaval worden politiek – maatschappelijke vraagstukken op een grappige wijze aan de kaak gesteld. Van oudsher is carnaval naast de feestelijkheden ook benut om gevoelige thema’s die onder de bevolking leven op ludieke wijze te ventileren. Zo ook in Wijk bij Duurstede.

De bevolking aldaar kan de politiek niet langer volgen, hun geliefde recreatieplas de Gravenbol met kraakhelder schoon water temidden van een schilderachtig mooi landschap, met de oude Dorestad aan den einder van een zilverblauwe horizon, dreigt ook aan ordinaire slibstort ten prooi te vallen.

Grondbank GMG heeft ook dit gebied op het oog; ongeacht de kwaliteiten van het kraakheldere water, gevoed door kwelwater uit de Utrechtse Heuvelrug; ongeacht de maatschappelijke waardering voor het schone water.

En door de ingewikkelde wet- en regelgeving weet niemand meer wat prioriteit heeft, en welke rol de mens daarin speelt. Voor de bevolking is het heel simpel: houdt wat schoon is schoon. Maar zo simpel is het helaas niet in politiek Nederland, daarin worden marges voor wat schoon is opgerekt, zodat schoon ineens een hele andere dekking krijgt. Schoon hoeft ineens niet meer zo schoon te zijn als het nu is, daar mag soms wel tot een factor vijftig in vergelijking tot Europese maatstaven (kaderrichtlijn water) verschil in zitten. En dan nog wordt het schoon water genoemd.

In het verleden deden raadheren er wijs aan om de signalen die zij mede tijdens carnaval ontvingen op te pakken. Laten we hopen dat de raadsheren van nu dat ook doen en op respectvolle wijze tegemoet komen aan de bevolking. Een feestelijke aangelegenheid met een politieke boodschap. Kan een protest niet nog vriendelijker, nog geweldlozer?

Politiek Nederland, beloon deze wijze van actie voeren, en geef gehoor aan de bevolking, ga zuinig om met schone wateren, denk helder. Geen slib maar lol in de Gravenbol!!!!
 
Klik op onderstaande link

http://www.kaieschaiters.nl/

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s