Uncategorized

Beroepsrechter aan zet in zaak- Spijkers

Binnenlands_bestuur_logo

Door Boudewijn Warbroek xe2x80xa2 28.12.09 xe2x80xa2 1 reactie

De laatste stukken voor het herzieningsverzoek in de ontslagzaak van klokkenluider Spijkers zijn deze week ingediend bij de Centrale Raad van Beroep. Advocaat Knoops is hoopvol gestemd.

Fred Spijkers was bedrijfsmaatschappelijk werker bij Defensie en is al ruim 25 jaar verwikkeld in een strijd met zijn voormalige werkgever. In 1984 weigerde Spijkers om tegen de weduwe van munitie-expert Rob Ovaa te zeggen dat haar man door eigen onvoorzichtigheid was verongelukt. In werkelijkheid waren er technische problemen met het type mijn dat Ovaa het leven had gekost. In 1993 kreeg Spijkers ontslag aangezegd. De Centrale Raad van Beroep stelde Defensie in 1997 in het gelijk.

Spijkers en zijn raadsman Geert-Jan Knoops zeggen nu stukken te kunnen overleggen waaruit blijkt dat de rechters destijds niet volledig waren gexc3xafnformeerd. xe2x80x98Mogelijk zouden zij op grond van deze stukken tot een ander oordeel zijn gekomenxe2x80x99, zegt Knoops.

Om het herzieningsverzoek te onderbouwen, heeft Knoops gebruik gemaakt van documenten die eerder dit jaar in twee etappes door Defensie zijn vrijgegegeven. Toenmalig staatssecretaris Cees van der Knaap plaatste het complete dossier- Spijkers in 2006 achter slot en grendel bij het Nationaal Archief. Na een beroep op de Wet Bescherming Persoonsgegevens kreeg Spijkers dit jaar uiteindelijk de beschikking over in totaal 39 dozen met interne notities, memoxe2x80x99s en andere paperassen, waaronder handgeschreven brieven van bewindslieden.

Lees het hele artikel op de website van Binnenlands Bestuur

Ga naar het Dossier Fred Spijkers op mijn weblog

Fred_spijkers3

Fred Spijkers: herzieningsverzoek……

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s