Uncategorized

Verkiezingsprogram Nijmegen: Nieuw en fris linkse DPS maakt opvallende keuzes

Groepvanbergenlogo

PERSBERICHT

Verkiezingsprogram Nijmegen: Nieuw en fris linkse DPS maakt opvallende keuzes

Groen, iedereen moet mee kunnen doen, en beter openbaar vervoer zijn de belangrijkste speerpunten van het verkiezingsprogramma van de Democratische Partij voor Solidariteit ( DPS). Daarnaast is er veel aandacht voor dierenwelzijn.


De DPS wil als nieuw en fris linkse politieke partij een gooi doen naar raadszetels. Dat links Nijmegen nieuw bloed nodig heeft staat voor haar vast. De PvdA heeft een ruk naar rechts gemaakt, GroenLinks kiest voor parkeergarages in plaats van groen, en onder verantwoordelijkheid van een SP- wethouder heeft de voormalige directeur van de Schouwburg en Vereeniging een megasalaris bij elkaar gegraaid, aldus de DPS.

Het mee kunnen doen van alle Nijmegenaren moet vorm krijgen doordat iedereen die dat wil recht heeft op betaald werk, vrijwilligerswerk of aangepast werk. Bij alle nieuwbouw moet tenminste 60% bestaan uit sociale woningbouw. En er moet een ruimhartiger beleid komen voor gehandicapten.

Dierenrechten nemen belangrijke plaats in

Nieuw beleid moet er komen op het gebied van dierenwelzijn, zo vindt de partij. Er moet onder andere een wethouder komen voor dierenwelzijn, natuur en milieu. Waar mogelijk moet onderzoek naar proefdieren op de Radboud Universiteit worden aangevochten, en er zijn geen circussen meer welkom met wilde dieren.

De nieuwe partij wil op enkele punten besluiten van de gemeenteraad terugdraaien. Het betreft onder andere de bebouwing van Plein 1944 in de huidige vorm, inclusief parkeergarage. Ooit hebben de burgers van Nijmegen zich kunnen uitspreken voor een groen Plein 1944. Maar bij de bebouwing zoals die nu gepland is blijft er geen groen meer over. Bovendien is er geen behoefte meer aan dure hoogbouw.

Plein 1944 zou samen met de Houtstraat en de Hezelstraten ruimte moeten gaan bieden aan de markt. Daarmee kunnen de bussen zeven dagen per week over de Burchtstraat gaan rijden. 

Ook de parkeergarage onder de van Schaeck Mathonsingel komt er niet, als het aan de DPS ligt. De partij wil deze door het college en de gemeenteraad verwaarloosde groene singel, die van groot cultuurhistorisch belang is, juist in volle glorie herstellen.

In  plaats van parkeergarages in het centrum kiest DPS voor parkeren aan de rand van de stad. Met het parkeerkaartje kan vervolgens gratis met het openbaar vervoer naar het centrum gereden worden. 

Beperking van de woningbouwplannen in Nijmegen Noord is ook nodig. De vraag naar dure nieuwbouw neemt af, en de ecologisch waardevolle Citadel en directe omgeving moeten gespaard worden.

De busreizigers hebben recht op een overdekte, verwarmde wachtruimte op het station, en iedere bushalte moet een wachthokje krijgen. De strippenkaart moet blijven, zolang de OV Chipkaart duurder blijft.

Jongeren die zich misdragen moeten sneller worden opgepakt. Maar de jeugd heeft wel recht op meer voorzieningen. Met name de 18- plussers verdienen de aandacht.

Ten slotte wil de DPS dat de gemeente protesteert tegen een eventueel kraakverbod. Nijmegen moet actief bekend maken welke woningen lange tijd leegstaan.

Lijsttrekker van de partij is Peter Rutten, onder andere buurtvrijwilliger in de wijk Heseveld. Lijstduwer en kandidaat- wethouder is het Statenlid Toine van Bergen.

Lees via de link hieronder het verkizingsprogramma van de DPS Nijmegen

Download verkiezingsprogramma_dps_20102014.doc

Ovchipactie20091218_016

DPS- Lijstttrekker Peter Rutten ( links): opvallende keuzes….

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s