Uncategorized

Wetenschapper: "slibstortproject onverantwoord"

Barneveldse_krant_logo

vrijdag 18 december 2009 18:00

BARNEVELD xe2x80″ Niet doorgaan met het slibstortproject in de Grote Veenderplas xe2x80″ het Mobagat – is momenteel nog steeds de enige juiste beslissing. ,,We weten gewoon nog steeds te weinig over de effecten."

Door Wouter van Dijk

Dat zegt wetenschapper Joop Harmsen, verbonden aan onderzoeksinstituut Alterra van
Wageningen Universiteit. ,,Zolang niet zeker is wat bepaalde stoffen in het oppervlaktewater doen, moet je geen risico’s nemen", stelt hij. Harmsen reageert hiermee op de actuele discussie binnen de Gelderse provinciale staten over de slibstort in de plas ten zuiden van Barneveld en eerdere uitlatingen van Waterschap Vallei en Eem over het project.

Een meerderheid van de Gelderse staten wil het project, die de stort van 400.000 kuub grond en baggerspecie behelst, zo snel mogelijk stilleggen. Het waterschap stelt juist dat het stortproject door verschillende aanvullende maatregelen veilig en schoon genoeg is en geen consequentie heeft voor oppervlakte- en grondwater.

,,Waar dat op gebaseerd is, is voor mij niet duidelijk", zegt Harmsen. ,,Het enige dat we feitelijk nu weten is eigenlijk wat we niet weten: het effect van klasse b en industriegrond in deze plas. Zolang dat niet bekend is, is het project onverantwoord."

Lees het hele artikel op de website van de Barneveldse Krant

Mobagatthomas3

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s