Uncategorized

Mobagat: bewijs voor zieke vissen door slibstort geleverd

Mobagatraadbarneveld

Het drama rond de door waterschap Vallei & Eem goedgekeurde stort van vervuild materiaal staat wederom negatief in de publiciteit. Het waterschap werkt actief mee aan de vervuiling van schone wateren. Zijn staan samen met VROM en Provincie Gelderland voor een kwantitatieve kwaliteitsverslechtering van schone oppervlakte wateren door deze in te zetten als stortdepot, met alle gevolgen van dien.

Waarom? een efficixc3xabnte wijze om op ‘goedkope’ wijze afval kwijt te raken!

Dit druist in tegen alle mooie beloften rond behoud en ontwikkeling van schoon water. Zorgen van oplettende burgers met een oog voor omgevingskwaliteit en schoon water worden terzijde geschoven, doorgang geven aan stort van vervuild materiaal in schoon water staat voorop! Persoonlijk vind ik de situatie uiterst verontrustend helemaal omdat waterschap en provincie het normaal lijken te vinden dat schoon wateren worden ingezet als stortdepot, nuttig hergebruik van bouwstoffen wordt dat genoemd. Ongeacht of de wateren in brongebieden of andere schone locaties liggen, ongeacht de schade aan bestaande natuurwaarden.

Gelukkig worden er steeds meer mensen bewust van de gevolgen veroorzaakt door deze wanpraktijken.

Lees de onderstaande mail en stuur deze aan zoveel mogelijk mensen door, dit verdient alle aandacht!

Zo zijn bijvoorbeeld de nitraatgehalten in het water van de Grote Veenderplas explosief gestegen als gevolg van de stort. Mogelijk ook de oorzaak van de vele zieke vissen die daar nu worden aangetroffen. Antwoord: we gaan uit van nieuwe nulmetingen 2006 telt niet langer mee…. najaar 2009 wordt het nieuwe ijkpunt. Daarmee wordt de toch al gespannen sfeer verder op scherp gezet, hoeveel leugens en valse beloften volgen er nog?

Met vriendelijke groet,

Thomas Jansen

—————————-

Beste allen,

Na nadere bestudering van het inrichtingsplan van de Grote Veenderplas heb ik een causaal verband weten te vinden tussen de zieke vis en de slibstort.
Opvallend is dat bij de 0-meting de nitraat-waarde niet hoger dan 0,29 mg/l. Echter na de stort zijn er waardes gemeten van 220 mg/l. Dit is uitzonderlijk hoog.

"Het nitriet is omgezet in het veel minder schadelijke nitraat. Het wordt algemeen aangenomen dat alleen zeer hoge nitraatwaardes (boven de 200 mg/L) schadelijk zijn voor de vissen. Een nitraatwaarde tot 100 mg/L is zondermeer onschadelijk voor de vissen. Kleurverlies en groeistagnatie van jonge vissen worden bij een nitraatwaarde van boven de 100 mg/L verondersteld. Daarnaast vergroot een hoge nitraatwaarde de kans op een algenexplosie. Ideaal is een nitraatwaarde tot 30 mg/L."

www.vijveruniek.nl/tekststukken/De%20stikstofkringloop.doc

Zie bijlages voor metingen grote Veenderplas.

Mvg,

Herman Esveld

Oppervlaktewatermeting1

Oppervlaktewatermeting2

Advertenties
Standaard

Een gedachte over “Mobagat: bewijs voor zieke vissen door slibstort geleverd

 1. Willem Lammers zegt:

  Fijn dat er geen slib meer in de plassen komt’,ik lees in je bericht dat er ook zink in zit,er zijn onderzoeken geweest in onze streek hoe het komt dat er zoveel geestelijke gehandicapten zijn ,ook lever kankers,
  nieren en monden, meer voorkomt dan de rest van nederland.
  alle vissen hebben ook problemen ,ze worden krom,slecht zwemmen dus ze worden aangevallen door
  snoeken en de overgebleven palingen,dus die soorten niet eten,zo gezond zijn vissen niet.
  Dat is niet alleen bij mensen ,maar ook bij vogels speciaal Reigers,en eenden .ganzen enz.
  Het is niet goed en in de zomer lekker zwemmen in het vergif,en te denken kinderen lekker spelen met water en zand,ik vind het schandelijk.
  Als de rechters of dokters zeggen het kan geen kwaad,laat ze daar in zwemmen en met het hele gezin daar vertoeven in de vacantie.
  Maar die gaan niet, het is een ver van mijn bed show,als je mag
  praten stel hem dat dan VOOR,,ben benieuwd wat hij dan zegt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s