Uncategorized

Q-koortskaart per ongeluk online

Geit

De kaart waarop te zien is welke delen van Nederland zijn getroffen door de Q-koorts, is per ongeluk toch in de openbaarheid gekomen. Het minister van Landbouw had gisteren de publicatie ervan op het allerlaatste moment uitgesteld, omdat de ministers Klink en Verburg het eerst eens wilden worden over nieuwe maatregelen om de ziekte te bestrijden.

De kaart was in de tussentijd echter al op de website van de Voedsel en Waren Autoriteit komen te staan en is daardoor in omloop gekomen, meldde het Agrarisch Dagblad vandaag.

Op de kaart (pdf) zijn cirkels van vijf kilometer doorsnee getrokken rond de besmette bedrijven. Vooral de provincie Noord-Brabant is getroffen. Alleen in West-Nederland zijn geen besmette bedrijven bekend.

Miskramen
Op de patixc3xabntenkaart die het RIVM bijhoudt, is te zien dat in Zuid-Nederland ook de meeste mensen besmet zijn geraakt met de ziekte. In West-Nederland zijn ook enkele gevallen te zien, daar gaat het waarschijnlijk om toeristen die de besmette gebieden hebben bezocht.

Lees het hele artikel op de website van NOS Nieuws

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s