Uncategorized

Rapport Gelderland-Midden pas februari klaar

De_gelderlander_logo

ARNHEM – Het nieuwe onderzoek naar de politie Gelderland-Midden is op zijn vroegst medio februari klaar. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit lopende onderzoek belicht de werkwijze van de commissie Cornielje, dat in 2007 de vermeende misstanden binnen het korps onderzocht.

Minister Ter Horst wil weten of een vertrouwelijk rapport van de Nederlandse PolitieBond (NPB) nieuw licht werpt op de werkwijze van de commissie Cornielje. In dat rapport uit de NPB keiharde kritiek op de commissie Cornielje. De commissie, onder leiding van de Gelderse commissaris van de Koningin, zou geen werk hebben gemaakt van ‘de doofpotcultuur die binnen het korps’. Cornielje stelde in maart 2007 vast dat zich Gelderland-Midden in het verleden geen strafbare feiten of onoorbare praktijken hebben voorgedaan.

Op basis van het NPB-rapport stelde Ter Horst een nieuwe commissie in, onder hoede van Ad Havermans, oud-burgemeester van Den Haag en Doetinchem. Aanvankelijk zou Havermans zijn rapport voor 15 december klaar hebben. Op de samenstelling van de nieuwe commissie Havermans kwam veel kritiek. Havermans leidde ook oude begeleidingscommissie. Hij toonde zich ingenomen met het werk dat Cornielje had verricht. Volgens Ter Horst kan de commissie Havermans echter het best beoordelen of er sprake is van nieuwe informatie.

Cornieljeluistert

Cornielje: rapport over zijn rol in het onderzoek over de Politie Gelderland Midden vertraagd….
Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s