Uncategorized

DPS: Nieuwe plan topsporthal Goffert onaanvaardbaar

Groepvanbergenlogo

Nijmegen, 4 december 2009

De Democratische Partij voor Solidariteit (DPS) vindt de gewijzigde plannen voor de bouw van een topsporthal in het Goffertpark onaanvaardbaar. De hal is nu gepland voor het stadion, op de plaats van de oude fietsenstalling. 

De DPS heeft met verbazing kennisgenomen van de bouwtekeningen die nu de ronde doen. Nog meer beton in het Goffertpark kan absoluut niet, zo vindt zij. Lijsttrekker Peter Rutten: xe2x80x9c dit plan is nog slechter dan het vorige plan, waarin de hal werd xe2x80x9cweggewerktxe2x80x9d in de groene ring onder het uit te breiden stadionxe2x80x9d.   

De DPS vindt dat er nu nog meer redenen zijn om de topsporthal niet in de Goffert te bouwen, maar op het nabijgelegen bedrijventerrein Winkelsteeg. Dan kan ook de groene ruimte rondom de nabijgelegen witte boerderij aan de Busserweg behouden blijven.

Het is maar goed dat het College van Burgemeester en Wethouders gevallen is, zo vindt de DPS. Daardoor vindt besluitvorming over de vestiging van de topsporthal pas na de gemeenteraadsverkiezingen plaats.

De DPS doet in Nijmegen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. In het programma van de DPS neemt behoud van het groen een belangrijke plaats in. Zo strijdt de partij ook voor het behoud van de bomen aan de Van Schaeck Mathonsingel. Deze zouden moeten wijken voor een parkeergarage. De DPS steunt de bewoners die binnenkort naar de rechter stappen om de kap tegen te houden.   

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s