Uncategorized

Ter Horst gaf zelf extraatje aan politiechef

De_telegraaf_logo_binnenland

door John van den Heuvel en Bert Huisjes

AMSTERDAM –  Minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken) kende in haar tijd als korpsbeheerder zelf een forse toelage toe aan een nieuwe korpschef.

Terwijl zij nu voor ‘strikte terughoudendheid’ pleit, ging ze in 2006 akkoord met een toelage van bijna 9000 euro per jaar bij de aanstelling van korpschef Henk van Zwam. Die krijgt dit extraatje permanent boven op zijn salaris.

Dezelfde Van Zwam schermde eerder in het korps Gelderland-Zuid een uiterst pijnlijke bekeuring van Ter Horst af in de politieregisters. Ter Horst had, nog als burgemeester, een boete gekregen voor rijden met drank op. Door de actie van Van Zwam, toen plaatsvervanger, werd de drankbon van 220 euro van korpsbeheerder Ter Horst onzichtbaar gemaakt.

Guusje_ter_horst

Guusje ter Horst: boter op haar hoofd…..

Advertenties
Standaard

Een gedachte over “Ter Horst gaf zelf extraatje aan politiechef

 1. R van Bergen zegt:

  Oh, de ene hand wast de andere.

  Maar wel op kosten van de belastingbetaler.
  En zonder einde wat de korpsbeheerder betreft.

  Ter Horst lijkt zo wel een dubbele moraal te hebben.

  In mijn ogen een integriteitskwestie, weg er mee. En niet weer een leuke overheidsbaan zoals Mevrouw Stout werd toegeschoven. Niet integere overheidsdienaren, behoren NOOIT weer in een overheidsfunctie terug te komen.

  Even zo dus deze korpschef, en omdat het de leidingever van een apparaat betreft dat frauduleus handelen moet opsporen en deze dus zelfs niet vies bleek te zijn van zulks handelen, want dat maak ik uit dit artikel op, bestraffen en verder dezelfde behandeling als Ter Horst.

  De burger moet weer gaan geloven in de integriteit van de overheid, en dat kan alleen door dit soort zuiverende maatregelen te nemen. Zoniet dan zal ook in de samenleving de mentaliteit van de bananen republiek gaan heersen.

  Roelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s