Uncategorized

Laat hutjes staan in ecolint Elburg!!!

Veluwerandmeer_elburg

Door Henk Miedema

In  de Commissie Landelijk Gebied en Water (LGW) van de provincie Gelderland is  woensdag  2 december 2009 gesproken over de landjes , die   langs het Randmeer  bij Elburg/ Doornspijk gelegen zijn .
Hoewel Groep van Bergen/ DPS uitgesproken een  hart heeft voor  de ecologie, hebben we  toch verklaard, dat de landjes  er van ons gewoon mogen blijven.
Indien de  eigenaren de landjes op sobere , natuurlijke manier willen beheren, is dat geenszins in strijd met EHS of  Natura 2000.


Wij willen ook EHS, en volgens ons kan dat samen, met de huidige hutjes.

Ooit werden de landjes als Illegaal betiteld, echter de huidige juridische  toestand is nu , ze zijn legaal. Het plan  is ontstaan om illegale bouwsels en illegale stroperij tegen te gaan. Echter de  vereniging van eigenaren is ook tegen stroperij en het verstoren van de natuur. Het zijn in wezen  medestanders als het gaat om behoud en beheer van de natuurlijke  toestand.

Het is gebleken dat  we als DPS/ groep v bergen, niet alleen staat in deze opvatting.  Anderen zoals b.v  VVD en CDA waren ook deze  mening toegedaan.
Het vraagt inderdaad enige  inspannin, om even na te denken, maar als zelfs een uitgesproken groene partij als DPS/ fractie Groep v Bergen(Gld) uitspreekt dat de landjes  best kunnen blijven, moet dat  toch mensen aan het denken zetten.

Het woord ECOLINT zet menig persoon op het verkeerde been, in eerste instantie . Echter het blijkt meer bedoeld te zijn om de  partijen  en mensen, die  normaal voor groen kiezen automatisch op de hand  te krijgen van dit plan, zonder  nadenken.Het is echter bij bestudering echt niet noodzakelijk dat de landjes verdwijnen, omwille van EHS.

Het lijkt er op dat GS en hogere ambtenaren gewoon  willen doorgaan, omdat men  nu eenmaal in de jaren xe2x80x9880 deze  keuze is gemaakt. Het is jammer deze starheid , en totaal onnodig. Op deze wijze  vergroot men  de weerstand  tegen EHS.


Henk Miedema
Plaatsvervangend commissielid LGW
Groep van Bergen/DPS
Prv Gelderland
Nunspeet

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s