Uncategorized

Doofpotaffaire Gelderland Midden: Binnenlandse Zaken "helpt" Havermans

Binnenlands_bestuur_logo

Buiten medeweten van Ad Havermans laat Binnenlandse Zaken aanvullend onderzoek doen naar de sale and lease back-constructie van politiepanden in Gelderland- Midden. Hierbij zijn destijds miljoenenwinsten geboekt door de kopende partij.

Heroverwegen
Minister Ter Horst (PvdA) vroeg Havermans vorige maand om te beoordelen of een onderzoeksrapport uit 2007 over vermeende misstanden bij de politie Gelderland-Midden moet worden xe2x80x98heroverwogenxe2x80x99. Havermans was voorzitter van de commissie die dit onderzoek begeleidde.

Integriteit
Clemens Cornielje, commissaris van de koningin in Gelderland, was namens de minister opdrachtgever van het onderzoek. Aanleiding om Havermansxe2x80x99 hulp in te roepen, was publiciteit over een tegenonderzoek van de Nederlandse Politiebond (NPB). Volgens de NPB heeft Cornielje de gang van zaken rond de sale and lease back xe2x80x98eerder versluierd dan verhelderdxe2x80x99 en zijn xe2x80x98te royale normen gehanteerdxe2x80x99 over de integriteit van de toenmalige korpsleiding.

Berenschot
Naar nu blijkt, heeft Binnenlandse Zaken (BZK) buiten Havermans om adviesbureau Berenschot aan het werk gezet. Volgens een woordvoerder van BZK praten Berenschot-onderzoekers xe2x80x98met deze en genexe2x80x99 om de commissie-Havermans van nadere informatie te voorzien. Havermans vernam deze week via Binnenlands Bestuur dat Berenschot, dat destijds ook het onderzoek- Cornielje uitvoerde, betrokkenen hoort.

Panden
Exc3xa9n van hen is projectontwikkelaar Thom Kenter. Hij was eind jaren xe2x80x9890 langdurig met Gelderland-Midden in gesprek over de panden. De korpsleiding verkocht ze echter aan een ontwikkelaar met wie de korpschef en diens plaatsvervanger bekend waren.

http://www.binnenlandsbestuur.nl/default.lynkx?tag=tcm:25-1063874

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s