Uncategorized

Rechtbank laat Gelderse klokkenluider in de kou staan

Klokkenluider

De rechtbank in Arnhem laat de Gelderse klokkenluider Michiel Jonker in de kou staan. Deze ambtenaar was zo moedig om binnen het provinciehuis de kwestie van de subsidieverlening aan het Gelders Opera- en Operettegezelschap (GOOG) aan te kaarten. Hij werd teruggefloten door zijn ambtelijke bazen en spande hierover een rechtszaak aan. Al zijn eisen werden afgewezen.

De subsidie aan het GOOG was in strijd met de regels verleend door Gedeputeerde Staten. En dat terwijl Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje, die betrokken was bij de besluitvorming, ook nog in het Comitxc3xa9 van aanbeveling van het GOOG bleek te zitten.

Zo blijkt het dus met de vrijheid van meningsuiting gesteld te zijn in Nederland. Wie een (vermoede) misstand aan wil kaarten en wie niet tevreden is zolang daar niet goed naar gekeken wordt, mag hier van de rechter dus, ook intern in de eigen organisatie, alleen zeer gedempt en ten overstaan van een gering (maar niet nader gespecificeerd aantal) collegaxe2x80x99s kritiek op leveren.
Dit betekent dat wie zich aan deze geldende xe2x80x9crechtsregelsxe2x80x9d houdt, een (vermoede) misstand in de praktijk niet erg effectief lijkt te kunnen melden. Alleen als de media er lucht van krijgen, lijkt er een kans te bestaan dat er tegen misstanden wordt opgetreden.

Klik hieronder voor een nieuwsbericht en de tekst van de uitspraak

Download klokkenluider_gelderland_uitspraakrechtbank.doc

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s