Uncategorized

Verkeer in gevaar door lichtkrant

De lichtkrant op de reclamezuil langs de N280 in Roermond is een gevaar voor het verkeer. Volgens de SPD in Provinciale Staten past de lichtkrant niet in de regels van de gemeente Roermond. Ook Rijkswaterstaat liet eerder weten dat lichtkranten niet thuis horen langs de snelweg.

De Nota Landmarks van de gemeente Roermond is heel duidelijk. De reclame uiting op de reclamemast dient statisch te zijn. Wisselende of rollende reclame (lichtkrant)is niet toegestaan, zo wordt expliciet gesteld in de beleidskaders van de gemeente. Toch staan er grote lichtkranten op de Landmark en blijkbaar knijpt de gemeente een oogje toe als het gaat om de handhaving van regelgeving voor reclame.

Ook Rijkswaterstaat maakt zich zorgen over de Lichtkranten, omdat de verkeersveiligheid door die lichtkranten nadelig wordt bexc3xafnvloed. De Rijksdienst is niet gelukkig met de komst van de grote reclamezuilen, zo liet zij eerder weten.

Volgens Pierre Diederen, lid van provincale staten voor de SPD wordt het hoog tijd dat opgetreden wordt tegen de steeds brutalere manieren waarop reclame wordt gemaakt. xe2x80x9cDe openbare ruimte is niet het exclusieve domein voor ondernemers om hun waren aan te prijzenxe2x80x9d zo stelt Diederen die zich zorgen maakt over de geloofwaardigheid van de gemeente Roermond. Er is volgens Diederen geen eenduidigheid van beleid en hij wijst daarbij op de regels in de nota Landmarks die voor de ondernemers kennelijk niet gelden.

Pierre_diederen

Pierre Diederen: lichtkrant gevaarlijk

Diederen vindt het belangrijk dat op Provinciale wegen de zelfde regels gelden als op Rijkswegen. Daarom heeft hij vragen gesteld aan de Provincie en aan Rijkswaterstaat. Eerder werden door de Stadspartij in de gemeente Roermond ook vragen gesteld over de Landmark en de lichtkranten daarop.

Lees hieronder:

De vragen van de SPD aan Rijkswaterstaat

Download vragen_landmark_n280_rijkswaterstaat.doc

De vragen van de SPD aan het College van Gedeputeerde Staten van Limburg,

Download vragen_ex_38_landmark_n280.doc

De vragen van de Stadspartij Roermond aan het college van B&W van Roermond

Download vragen_art_43_landmark_stadspartij.doc

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s