Uncategorized

Extern onderzoek declaratiegedrag College Lingewaard

De_gelderlander_logo

HUISSEN – Er komt een onafhankelijk onderzoek naar het declaratiegedrag van het Lingewaards college van burgemeester en wethouders. B06-L2000 had het declaratiegedrag van het college onder de loep genomen. De fractie kwam tot de conslusie dat B en W 11.000 euro ten onrechte gedeclareerd zouden hebben.

Het Lingewaards college zou tot de grootste declareerders van Gelderland behoren. In een brief aan B06-L2000 laat het Lingewaards college weten behoefte te hebben aan een onafhankelijk onderzoek naar het eigen declaratiegedrag. Gisteravond vroeg de gemeenteraad op initiatief van de PvdA in een motie om zo’n onderzoek. Het voorstel is de rekenkamercommissie onderzoek te laten doen naar door collegeleden ingediende declaraties en de regels daaromtrent.

"Wij zijn op een onvoorstelbare manier in ons hemd gezet", stelde een emotionele burgemeester Harry de Vries gisteravond. Hij richtte zich tot B06-L2000-fractievoorzitter Frans Schut: "Wij zijn niet foutloos als college. Maar ik zie het rapport van de rekenkamercommissie met vertrouwen tegemoet. Ik eis dat u publiekelijk uw excuses aanbiedt. U bent het niet waard om volksvertegenwoordiger van deze gemeente te zijn."

Harry_de_vries

Er wordt onderzoek gedaan door mogelijk onjuist declaratiegedrag van onder andere burgemeester Harry de Vries van Lingewaard. ( foto hierboven). De Vries veroorzaakte eerder al opschudding toen hij na zijn benoeming tot burgemeester gewoon wachtgeld bleef accepteren van de provincie Gelderland. Eerder was hij fractievoorzitter van het Gelderse CDA.

Lees het hele artikel op de website van De Gelderlander

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s