Uncategorized

Grote vliegtuigen Lelystad ongewenst

Henk_miedema

Door Henk Miedema, plaatsvervangend commissielid provincie Gelderland voor de Groep van Bergen/DPS

Kabinet maakt ernstige fouten met vliegveld Lelystad

Vandaag  is bekend geworden dat  Cramer  en  Minister Eurlings( verkeer) het eens zijn geworden over  het type vliegtuigen dat mag landen op Lelystad  Airport , zo u wilt Dronten West, na uitbreiding. Het goedgekeurde  type namelijk  het  grote verkeers- en cargo vliegtuig.

Het milieuaspect wordt kennelijk volledig onder de tafel geveegd, geheel naar wens van de CdK van Flevoland, welke al te  kritische geluiden niet wenste mee te  nemen in de rapportage.

Burgemeester van Hemmen van Nunspeet, gaat vragen of de voorgenomen aanvliegroutes niet veranderd kunnen worden. Nu is dat natuurlijk nauwelijks  serieus te  noemen weerstand, want een burgemeester gaat zelden verder dan wat een Commissaris Der Koningin toe wil staan.

Bovendien  moeten de  verkeersvliegtuigen helemaal geen toestemming krijgen om van Lelystad gebruik te maken.

Omdat, zo leert de praktijk, de BV Schiphol c.s, altijd  expansie  wil, en  geluids- en milieu normen gewoon  naar zijn eigen hand laat zetten, door gewillige bestuurders.

Nu maken GS en PS in Gelderland zich druk om  EHS, Natura 2000, ecologische poorten enzovoorts, vervolgens gaan bestuurders vanuit een andere optiek aanvliegroutes maken boven die poorten, zoals de Hierdense Poort.

"Kom maar Hert je", en vervolgens "" Jaag je weg Hertje", doormiddel van de vliegtuigen, het is iets waarvan wij de logica niet kunnen inzien.

Men houdt de mensen een economische worst voor, waarvan de houdbaarheidsdatum ruim verstreken is, het is namelijk een plan zoals model stond voor de kredietcrisis.

Een model dat absoluut niet meer gebruikt kan worden, omdat er eerder sprake is van krimp in plaats van een bloeiende economie.

Werkgelegenheid  levert het ook niet op, want het is een overheveling van  vracht en arbeid, van elders naar Flevoland. Veel Flevolanders werken  namelijk al op Schiphol, dus  veel extra zal het niet opleveren.

Daar komt bij dat de infrastructuur van en naar Lelystad  ook niet zal ontkomen aan de expansiedrift, van Schiphol BV en de volgers van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Met aan het hoofd minister Eurlings die geen oog heeft voor wat er  vernield wordt. Maar kennelijk alleen Eurotekens ziet die, gelijk een fata morgana, niets anders zal blijken te zijn dan   dampende hete lucht.

Minister Cramer van milieu valt ons ook bitter tegen. Eerst gaat ze toestaan dat vele voormalige zandwinputten volgestort mogen worden  met baggerslib, waar behoorlijk vervuild slib bij zit, om ons grondwater te verzieken. Vervolgens gaat ze, samen met Eurlings , de weinige open lucht in Nederland vervuilen met grote verkeersvliegtuigen.

Het is toch waarlijk te hopen, dat men nog enigszins tot bezinning zal komen. Een andere oplossing is, dat niet alleen  Premier Balkenende vertrekt naar Europa, maar dat hij zijn gehele staf  dan ook maar meeneemt.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s