Uncategorized

ChristenUnie- wethouder voor derde keer betrapt wegens illegale werknemers

Binnenlands_bestuur_logo

xe2x80x98En toen waren er nog twee.xe2x80x99 Zo vat wethouder Henri te Velde (CDA) de situatie op het Bedumse gemeentehuis samen. Afgelopen weekend verlieten twee bestuurders het pand. Wethouder Stoffer Jan Haan (ChristenUnie), die voor de derde keer in opspraak kwam wegens het in dienst hebben van illegalen op zijn agrarisch bedrijf. En burgemeester Everts, die het na 18 burgervaderschap genoeg vond geweest.

Wrang toeval
Die samenloop van omstandigheden is niets meer dan een xe2x80x98wrang toevalxe2x80x99, aldus een woordvoerder van de gemeente. Juist hadden de wethouders met de commissaris van de koningin besloten om geen waarnemend burgemeester aan te stellen tot de gemeenteraadsverkiezingen in april. xe2x80x98We hebben vrij stabiele verhoudingenxe2x80x99, verklaart wethouder te Velde.

Slecht voor Bedum
Maar toen meldde het Dagblad van het Noorden dat wethouder Haan voor de derde maal betrapt zou zijn op het in dienst hebben van illegale werknemers. De keren hiervoor, respectievelijk zes en xc3xa9xc3xa9n jaar geleden, gaf de gemeenteraad hem het voordeel van de twijfel: hij mocht aanblijven. Maar nu xe2x80x98zag de wethouder in dat dit soort incidenten slecht is voor Bedum en voor het vertrouwen in het lokaal bestuurxe2x80x99, aldus de woordvoerder. De burgemeester kwam er niet aan te pas. xe2x80x98De wethouder heeft eigenstandig zijn vertrek aangekondigd, een dag na de berichtgeving.xe2x80x99

Lees het hele artikel op de website van Binnenlands Bestuur

Stofferjanhaan

Bedums ChristenUnie- wethouder Stoffer Jan Haan: driemaal is scheepsrecht

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s