Uncategorized

Op bezoek in de Oudheidkamer in Nunspeet

Henk_miedema

Het is goed te weten wat er te zien is, zeker in een lokaal museum. Het was de conclusie van Henk Miedema, fractievolger en fractieassistent van de Groep-Van Bergen in de Provinciale Staten van Gelderland.

Hij bezocht de Oudheidkamer aan de Stationslaan tijdens de Gratis Museumdag. Statenleden, gedeputeerden en fractievolgers wilden daarmee hun betrokkenheid tonen bij het jaarlijkse initiatief van Provinciale Staten om de Gratis Museumdag in Gelderland te organiseren.

Vorig jaar was het Statenlid voor de SGP, Gerrit Holdijk, te gast. Met Henk Miedema bezochten totaal 63 volwassenen en 28 kinderen afgelopen zaterdag de Oudheidkamer. Secretaris Rinus Loopik was tevreden over het aantal bezoekers. Er was onder meer een puzzeltocht door het museum. Uit de enquxc3xaateformulieren bleek dat de georganiseerde activiteiten met cijfers als een 7, 8 of 9 werden gewaardeerd.


Het thema was Zet je zintuigen op scherp. Ruiken, voelen, horen of proeven konden in de Gelderse musea uitgewerkt worden. De Oudheidkamer had ook dit thema uitgewerkt. Wat zit er in een zak: bruine bonen of steentjes? Kinderen gingen enthousiast aan de slag met het vragenformulier.

Ook Henk Miedema kon met het formulier op stap. Hij is al een jaar of vijf inwoner van Nunspeet, maar moest erkennen dat hij nog nooit in het museum was geweest. Miedema was actief in de SP. Toen Toine van Bergen uit de SP-fractie in de Staten stapte, werd Miedema fractievolger en lid van een aantal commissies voor de Groep-Van Bergen. Inmiddels is de DPS opgericht, de Democratische Partij voor Solidariteit. De partij gaat in een paar gemeenten meedoen aan de verkiezingen.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s