Uncategorized

College GS blijft leugens niet schuwen in kwestie GOOG

Goog_logo

Enkele maanden geleden kwam aan het licht dat het College van GS ten onrechte subsidie had verstrekt aan het Gelders Opera- en Operettegezelschap (GOOG). En dat terwijl Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje in het Comitxc3xa9 van Aanbeveling van het GOOG zat. En nu trouwens nog steeds zit.

Naar aanleiding daarvan stelde ik enkele series schriftelijke vragen. Onder andere over andere nevenfuncties van Cornielje en zijn collega- leden van het Gelders Provinciebestuur.

Al snel bleek dat Cornielje Provinciale Staten onjuist had gexc3xafnformeerd. Aanvankelijk stelde hij dat hij de meeste lidmaatschappen van andere Comitxc3xa9’s van aanbeveling had overgenomen van zijn voorganger Jan Kamminga. Dat bleek niet juist te zijn.

Ook een andere bewering klopte niet. Cornielje stelde eerst dat alle Comitxc3xa9 ’s van aanbeveling waarin hij zat al in 2005 een brief hadden gehad waarin stond dat ze geen recht hadden op subsidie. Later bleek die brief pas in 2007 verstuurd te zijn.

Maar wat er nu gebeurt is wel het toppunt. Naar aanleiding van de " kwestie – GOOG" wilde de redactie van "Gelderland Dichtbij",  de provinciepagina die tweewekelijks in kranten en huis-aan-huis-bladen verschijnt, een stelling plaatsen over de voors en tegens van het verstrekken van "waarderingssubsidies" zoals de subsidie aan het GOOG.

Vlak voordat de pagina werd afgerond werd de verantwoordelijk redacteur van hogerhand teruggefloten: deze gevoelige kwestie mocht niet in de krant!!!!

Ik stelde daarop schriftelijke vragen over het communicatiebeleid van Gelderland Dichtbij. De journalistieke vrijheid van de redactie was immers in het geding.

En wat gebeurde er: enkele dagen na het stellen van mijn vragen werd alsnog besloten om de stelling over waarderingssubsidies te plaatsen. Mooi, het College van GS heeft zich bedacht, dacht ik toen.

Maar wat blijkt nu? Vandaag kreeg ik de antwoorden op mijn schriftelijke vragen onder ogen. En daarin ontkent het College van GS dat er druk is uitgeoefend op de betreffende redacteur. Feitelijk wordt hij nu als leugenaar weggezet!!!!

Lees hieronder de antwoorden op de schriftelijke vragen.

Gelderlanddichtbijantwoorden

Gelderlanddichtbijantwoorden_001

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s